Ανεμοθύελλα σάρωσε χθες το βράδυ τον οικισμό των Τρικάλων Ημαθίας, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές και περιουσίες.

Μέσα σε λίγα λεπτά δένδρα ξεριζώθηκαν, υπόστεγα και κεραμοσκεπές σπιτιών ξηλώθηκαν, κολώνες της ΔΕΗ έγειραν, ηλεκτροφόρα καλώδια έπεσαν στους δρόμους, ενώ προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το φαινόμενο ήταν τοπικό και συνοδεύτηκε από βροχόπτωση.

Κάτοικοι μιλούν για πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, ενώ ευτυχώς δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Σύμφωνα με το emvolos.gr, συνεργεία της ΔΕΗ μετέβησαν στην περιοχή για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ενώ η Πυροσβεστική απομάκρυνε τα πεσμένα δένδρα, αποκαθιστώντας την κυκλοφορία στους δρόμους.

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε πως από θαύμα δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν χθες το βράδυ την περιοχή.

«Σαν φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο κι εύχομαι να μην ξανασυμβεί. Μας θύμισε αμερικανικούς τυφώνες. Ήταν ένα πράγμα περίεργο, καθώς δύο ανεμοστρόβιλοι ενώθηκαν στο κέντρο του χωριού. Είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα. Στην παιδική χαρά έπεσαν δέντρα ύψους περίπου 20 μέτρων. Ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά εκείνη τη στιγμή στο χώρο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γκυρίνη, έχει ήδη ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών και τελικό πόρισμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ενώ στη συνέχεια θα κινηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των κατοίκων.