Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σέριφος: Η παράδοση καλά κρατεί

Σέριφος: Η παράδοση καλά κρατεί

Ένας τόπος λιτής ομορφιάς

Φιλόξενες ακρογιαλιές, γραφική ύπαιθρος και μια ξεχωριστή Χώρα, που αγναντεύει το πέλαγος. Αυτή είναι η Σέριφος, το νησί του συμπλέγματος των Δυτικών Κυκλάδων, τόπος λιτής ομορφιάς.



Στη Χώρα, μια από τις ωραιότερες κυκλαδίτικες πρωτεύουσες, οι επισκέπτες περιδιαβάζουν στα στενά λιθόστρωτα, θαυμάζουν το Κάστρο, τυπικό δείγμα αιγαιοπελαγίτικου οχυρωμένου οικισμού, και ανεβαίνουν στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, για να απολαύσουν τη συναρπαστική θέα στο Λιβάδι, το λιμάνι του νησιού, και το πέλαγος.

Ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία είναι και η περιήγηση στην ύπαιθρο της Σερίφου. Ο Κένταρχος (Καλλίτσος), η μονή Ταξιαρχών, το σημαντικότερο εκκλησιαστικό μνημείο του νησιού, η Γαλανή και η Παναγία, με την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία, τραβούν την προσοχή των ταξιδιωτών.

Μονοπάτια, ξερολιθιές, αγροικίες και ξωκλήσια συνοδεύουν τους φυσιολάτρες έως τη Λιόμαντρα, αγροτική περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, όπου η παράδοση καλά κρατεί.

Η αρμονία στη σχέση παράδοσης και ανάπτυξης, οι πολλές όμορφες παραλίες της Σερίφου και η άψογη φιλοξενία είναι η καλύτερη εγγύηση για διακοπές χαλάρωσης και ξενοιασιάς.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024