Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ μουσικής δωματίου στα νησιά του Σαρωνικού

Φεστιβάλ μουσικής δωματίου στα νησιά του Σαρωνικού

Από την 1η έως τις 6 Αυγούστου

Με συναυλίες στον Γαλατά, στις Σπέτσες, στην Υδρα, στον Πόρο και για δεύτερη φορά στο Θέατρο Καμένης Χώρας Μεθάνων, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού επιστρέφει για όγδοη συνεχή χρονιά και θα διεξαχθεί από την 1η ως τις 6 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα συναυλιών κλασικής μουσικής περιλαμβάνει έργα των Mozart, Beethoven, Faure, Debussy, Schumann, Liszt, ενώ όπως και πέρυσι το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble που θα τα εκτελέσει συνεργάζεται με διακεκριμένους μουσικούς.Ανάμεσά τους ο Martin Leo Schmidt, μαθητής του θρυλικού βιολοντσελίστα Heinrich Schiff και συνεργάτης της Mahler Chamber Orchestra, η φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μια από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Esbjerg Ensemble, του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio.

Για πρώτη χρονιά, εφέτος, συμμετέχει ο ισραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Music at Tresanton.

Το εφετινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο από τα σημαντικότερα έργα μουσικής δωματίου, το «Ντιβερτιμέντο για τρίο εγχόρδων Κ563» του W.A. Mozart και το «Τρίο του Αρχιδούκα op. 97» του Beethoven, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν επίσης οι μαγευτικές σελίδες γαλλικής μουσικής του Debussy, το «Kουαρτέτο εγχόρδων op. 10», και του Faure, το «Πρώτο Κουαρτέτο με πιάνο op. 15».Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού οργανώνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble, μια ομάδα φίλων και συνεργατών από όλον τον κόσμοπου αγαπούν τη μουσική δωματίου και είναι ένθερμοι φίλοι της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που υλοποιείται για όγδοη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και υπό την αιγίδα των Δήμων Πόρου, Υδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας – Μεθάνων. Oι συναυλίες στην Υδρα πραγματοποιούνται επιπλέον με την ευγενική υποστήριξη του Ηρακλή Κόντου στη μνήμη της μουσικόφιλης συζύγου του Τερέζας Κόντου.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι των μουσικών Γιάννη Αγρανιώτη και Francis Kefford.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024