Καταρχάς, να σου δώσω συγχαρητήρια που θα πας σε νησί και θα απολαύσεις το φετινό καλοκαίρι. Σε δεύτερο επίπεδο, το καλοκαίρι έχει ακόμα δύο μήνες οπότε έχουμε χρόνο μπροστά μας να βρούμε αυτό που ψάχνουμε. Ή τουλάχιστον έτσι λέμε στον εαυτό μας ώστε να μην αποτρελαθούμε. Σε κάθε περίπτωση, ο έρωτας είναι τυφλός, τρελός και δεν ξέρεις πού μπορεί να προκύψει. Επομένως, δεν υπάρχει απάντηση για το πού θα τον βρεις. Εκεί που δεν τον αναζητάς λογικά.

Θα μείνεις στην πόλη να δουλεύεις σαν την καημένη και να σέρνεις το κορμί σου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Μην στενοχωριέσαι καθόλου. Ο έρωτας μπορεί να σε περιμένει μέσα στη δουλειά. Μπορεί να είναι αυτό το αγόρι με το οποίο συναντιέσαι συχνά πυκνά στο ασανσέρ και λέτε μία ντροπαλή καλημέρα. Μπορεί να είναι το παιδί που σου φτιάχνει καφέ στο κυλικείο και σου δίνει το καλαμάκι μαζί με το καλύτερό του χαμόγελο. Σταμάτα να φαντασιώνεσαι πράγματα που συμβαίνουν κυρίως στις ταινίες. Η πόλη είναι γεμάτη πιθανότητες σε κάθε γωνία που στρίβεις.

Θέλεις να ζήσεις τη φαντασίωση των διακοπών; Να την ζήσεις; Απλά ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες γιατί πόσο εύκολο είναι να γνωρίσεις τον άντρα των ονείρων σου μέσα σε μία εβδομάδα (το πολύ) και να προλάβεις να νιώσεις κάτι δυνατό; Δεν λέω, ωραίο το καλοκαιρινό και ξεκούραστο φλερτ, αλλά μεγαλώνοντας αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι το παραμύθιασμα των διακοπών. Αν είσαι και πάνω από 30, είναι η μόνη σου ευκαιρία να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις, όχι να βάλεις το καλύτερο outfit επειδή σου αρέσει ο μπάρμαν.

Το καλοκαίρι όλα γίνονται ένα τσικ πιο εύκολα γιατί η μέρα μεγαλώνει, θα βγεις πιο εύκολα για ποτά με τη δουλειά και κάτι γίνεται μέσα σου ξαφνικό που σε μετατρέπει σε ένα πλάσμα που κινείται σε slow motion (μπορεί επειδή είσαι ερείπιο από το 12ωρο στη δουλειά). Εκμεταλλεύσου αυτή τη φάση που διαρκεί 2 με 3 μήνες το πολύ και βγες έξω συχνότερα. Με φίλες, με φίλους, με τα παιδιά από τη δουλειά ΑΛΛΑ και μόνη σου με το σκύλο. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να σου πιάσει κάποιος την κουβέντα. Αν είναι όμορφο, έχεις bonus.

Αν θέλεις να βρεις τον έρωτα, ξέχνα τον. Το πιο γνωστό κλισέ είναι ότι αν κυνηγάς κάτι, δεν πρόκειται να κάτσει. Και είναι αλήθεια. Αν έχεις μία μόνιμη σκέψη ότι θα βγεις επειδή μπορεί να γνωρίσεις κάποιον, ότι πρέπει να είσαι καθημερινά όμορφη και περιποιημένη μήπως και εμφανιστεί μπροστά σου ή ότι πρέπει να κάνεις πάντα κάτι παραπάνω, δεν πρόκειται να γνωρίσεις κάποιον και σου το υπογράφω. Τη στιγμή που το ξεχνάς, χαλαρώνεις και παίρνεις τη ζωή έτσι όπως σου έρχεται, το σύμπαν το ‘ακούει’ με ένα μαγικό τρόπο και σου στέλνει αυτό που θέλεις.

Εντάξει, το τελευταίο μην το δένεις και κόμπο. Θα σου στείλει κάποιον αλλά δεν θα είναι τέλειος. Όχι επειδή το σύμπαν δεν σε συμπαθεί και σε εκδικείται, αλλά επειδή δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος κι εσύ πρέπει να το αποδεχθείς. Ξεκινάμε με μία γνωριμία με ένα αγόρι που μας γοητεύει και το πάμε βήμα βήμα, ανάλογα με τη φάση που βιώνουμε. Μην περιμένεις δηλαδή να γνωρίσεις έναν άντρα και να νιώσεις αμέσως ότι είναι ο έρωτας της ζωής σου.