Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερχονται οι ρομποτικές… πίτσες

Ερχονται οι ρομποτικές… πίτσες

Παρουσιάστηκε το πρώτο ρομπότ που φτιάχνει μόνο του φρέσκες πίτσες

Λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση ότι σε λίγες εβδομάδες ανοίγει στο Σαν Φρανσίσκο ένα εστιατόριο που θα προσφέρει στους πελάτες του χάμπουργκερ τα οποία θα φτιάχνει ένα ρομποτικό σύστημα παρουσιάζεται ένα ρομπότ που φτιάχνει πίτσες!

https://youtu.be/EC9iPBm7-zY

Το ρομπότ που διαθέτει τρία χέρια ονομάζεται «pizzaiolo» και είναι δημιουργία της γαλλικής startup εταιρείας Ekim. Το ρομπότ μπορεί να φτιάχνει μόνο του και χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση πίτσες, ζυμώνοντας την βάση, τοποθετώντας τα υλικά, βάζοντας την στον φούρνο και βγάζοντας την από αυτόν. Επειδή το ρομπότ διαθέτει τρία χέρια μπορεί να φτιάχνει ταυτόχρονα περισσότερες από μια πίτσες κάθε φορά. Μάλιστα η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια πλήρως αυτοματοποιημένη πιτσαρία η οποία με την συμβολή του ρομπότ θα μπορεί να παραδίδει ολόφρεσκες πίτσες στους πελάτες του με ρυθμό μία πίτσα ανά τριάντα δευτερόλεπτα. Οι πίτσες θα δημιουργούνται μπροστά στα μάτια των πελατών. Εκτός από τις κλασικές πίτσες τύπου μαργαρίτα και τέσσερα τυριά το ρομπότ εκτελεί περίπου 15 συνταγές τις οποίες έχει επιμεληθεί Τιερί Γκραφανίνο ιδιοκτήτης μιας φημισμένης πιτσαρίας στην Γαλλία ο οποίος έχει κερδίσει τρεις φορές τον παγκόσμιο διαγωνισμό πίτσας που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ρώμη και θεωρείται αυθεντία στον τομέα τις πίτσας.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024