Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Φεντοσέγεφ: Ο φόβος σκοτώνει την ουσία της μουσικής

Βλαντίμιρ Φεντοσέγεφ: Ο φόβος σκοτώνει την ουσία της μουσικής

Ο βετεράνος αρχιμουσικός, επί 44 χρόνια στο «τιμόνι» της Συμφωνικής Ορχήστρας Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, μιλάει για τις συναυλίες του ιστορικού συνόλου στο Ηρώδειο, τον τρόπο δουλειάς του αλλά και για την ουσία της μουσικής που είναι, κατά τη γνώμη του, η αγάπη...

Οι Αθηναίοι αγαπούν τον Τσαϊκόφσκι. Του λόγου το αληθές έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι εξάντλησαν σε σύντομο χρόνο τα εισιτήρια για τη μοναδική, αρχικά, προγραμματισμένη συναυλία της εκ Μόσχας Συμφωνικής Ορχήστρας που φέρει το όνομα του ρώσου συνθέτη στο Ηρώδειο στις 27 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να προστεθεί άλλη μία, στον ίδιο χώρο, την αμέσως προηγούμενη βραδιά. Οι συναυλίες θα δοθούν υπό τον βετεράνο καλλιτεχνικό διευθυντή και βασικό αρχιμουσικό του συνόλου Βλαντίμιρ Φεντοσέγεφ ο οποίος στα 86 του, σχεδόν, χρόνια (γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 1932) μετρά περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στο «τιμόνι» της ιστορικής ορχήστρας, του πρώτου συμφωνικού συγκροτήματος της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ αλλά και του πρώτου που ερμήνευσε διεθνές ρεπερτόριο εκτός της χώρας. Ανέλαβε τη θέση το 1974 και αποτελεί συνεκτικό κρίκο ανάμεσα στη σοβιετική περίοδο και στη σημερινή πραγματικότητα, τη στιγμή που ο ίδιος έχει παράλληλα διαγράψει σημαντική διεθνή διαδρομή, αφού έχει διευθύνει κορυφαίες ορχήστρες τόσο στη Δύση, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, όσο και στην Ασία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024