Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ζαν Ντιζαρντέν αποκλειστικά στο in.gr

Ο Ζαν Ντιζαρντέν αποκλειστικά στο in.gr

Οι κωμωδίες εποχής, η ομορφιά του να παίζεις και να διασκεδάζεις και η ερμηνεία εός αστείου και δειλού στρατιώτη με αφορμή τη νέα ταινία του «Ο καρδιοκατακτητής»

«Είναι ωραίο να νιώθεις ότι οι ηθοποιοί το διασκεδάζουν όταν παίζουν» πιστεύει ο Ζαν Ντιζαρντέν και η αλήθεια είναι, ότι σε όλες σχεδόν τις ταινίες που εκείνος έχει παίξει, αυτήν ακριβώς την εντύπωση δίνει: ότι το διασκεδάζει. «Γιατί αν δεν περνάμε εμείς καλά», συμπληρώνει, «το αποτέλεσμα θα είναι αδιάφορο. Σωστό αλλά αδιάφορο.»

Στο βίντεο που παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα εδώ, o βραβευμένος με Οσκαρ Α ρόλου για το «The artist» ηθοποιός, μοιράζεται τις σκέψεις του για την δουλειά του ηθοποιού αλλά και για το παρεξηγημένο είδος της κωμωδίας εποχής όπου ανήκει η τελευταία ταινία του, «Ο καρδιοκατακτητής» («Le retour du heros»).

Η ταινία του Λοράν Τιράν αρχίζει στην Γαλλία του 1809, όταν ο λοχαγός Nεβίλ (Ντιζαρντέν) καλείται να υπηρετήσει την πατρίδα του και τον Ναπολέοντα όταν ξεσπάει ο πόλεμος αφήνοντας έτσι σύξυλη την μέλλουσα γυναίκα του (Noεμί Μερλάν). Η απουσία του Νεβίλ της προκαλεί κατάθλιψη και έτσι η αδελφή της (Μελανί Λοράν), για να της φτιάξει, αρχίζει να γράφει ψεύτικες επιστολές εκ μέρους του. Ολοι νομίζουν ότι ο Νεβίλ δεν θα επιστρέψει ποτέ όμως εκείνος επιστρέφει αναπάντεχα…

Το ερωτικό παιχνίδι που θα ακολουθήσει ανάμεσα στον λοχαγό και τις δύο αδελφές καθώς και τα μυστικά του λοχαγού ο οποίος είναι πολύ πιο πονηρός απ’ όσο δείχνει, φτιάχνουν την εικόνα μιας εύπεπτης, ιδιαίτερα απολαυστικής κωμωδίας ηθών που νιώθεις ότι ανήκει σε μια άλλη εποχή. Eπειδή απλούστατα τέτοιες ανάλαφρες ταινίες με φόντο την Γαλλία του 19ου δεν γυρίζονται πλέον τόσο συχνά όσο παλαιότερα, κάτι που ο Ντιζαρντέν νοσταλγεί. ¨Όταν σκεφτόμαστε τις ταινίες εποχής» επισημαίνει χαρακτηριστικά (και σωστά) «στο νού μας έρχεται κάτι σοβαρό. Όμως υπάρχουν και οι κωμωδίες.»

Φυσικά, ο λοχαγός Νεβίλ, εκτός από πονηρός είναι επίσης ρεαλιστής. Κατά την διάρκεια του πολέμου δεν έκανε όλα όσα ο περίγυρός του νομίζει ότι έκανε. Κάποια στιγμή μάλιστα δεν θα διστάσει να παραδεχτεί την δειλία του. Ο Ντιζαρντέν πιστεύει ότι μια από τις προβληματικές της ταινίας είναι επίσης «η δειλία ενός ανθρώπου και πως θα την ξεπεράσει. Πως μια μέρα θα γίνει άντρας.»

Όλα αυτά και άλλα πολλά σε μια συνέντευξη η οποία πάρθηκε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του «Καρδιοκατακτητή» και δόθηκε για αποκλειστική χρήση στην Ελλάδα στο www.in.gr από την Feelgood Entertainment, εταιρία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα (από την Πέμπτη 28 Ιουνίου)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024