Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pitti Uomo 94: Οι δρόμοι της Φλωρεντίας γέμισαν στυλ

Pitti Uomo 94: Οι δρόμοι της Φλωρεντίας γέμισαν στυλ

Το δεύτερο ραντεβού της χρονιάς έδωσε -όπως πάντα- στη Φλωρεντία η Pitti Uomo, με τους κύριους εκπροσώπους της αντρικής μόδας να δίνουν μαθήματα στυλ και κομψότητας

Ένας από τους σπουδαιότερους θεσμούς στον κόσμο με επίκεντρο το ανδρικό ντύσιμο και τα αξεσουάρ, δίνει διπλό ραντεβού ετησίως στη πανέμορφη Φλωρεντία και στη Fortezza da Basso.

Οι δρόμοι της καλλιτεχνικής και ιστορικής πόλης, κατακλύζονται από φωτογράφους και ανθρώπους του στυλ που καθορίζουν την αντρική μόδα και αγορά παγκοσμίως.

Το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού, η Pitti Uomo 94, λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της αντρικής εβδομάδας μόδας του Λονδίνου και του Μιλάνου. Όσοι ασχολούνται με το αντρικό στυλ τη γνωρίζουν και την επισκέπτονται κάθε σεζόν.

Αναπόφευκτη βέβαια η τροπή που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια η μορφή της Pitti με τα social media (κάτι που γίνεται και στην εβδομάδα μόδας των γυναικών) να γεμίζουν από φωτογραφίες εκκεντρικών bloggers και ανατρεπτικών fashion lovers, που επιθυμούν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στο γνωστό event.

Η Pitti όμως είναι κάτι παραπάνω από όλο αυτό. Είναι μία φιλοσοφία που μετρά αρκετά χρόνια παρουσίας.

Ξεκίνησε εξαιτίας ενός άνδρα που διέθετε μια εντελώς προοδευτική ματιά για το εμπόριο, τον Giovanni Battista Giorgini. Ένας αριστοκρατικός Ιταλός που αντιλήφθηκε πρώτος την παγκόσμια ευκαιρία να προβάλει την ιταλική δεξιοτεχνία, προσκαλώντας το 1951 στη Φλωρεντία βασικούς αγοραστές από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν νέες τάσεις και κολεξιόν από την «Μέκκα» της μόδας και τους μάστερς του tailoring.

Clean cut φιγούρες, καλοσιδερωμένα πουκάμισα και σωστά δεμένες γραβάτες, καπέλα και loafers παντού. Κάτι που βλέπουμε και σήμερα στην Pitti Uomo.

Είναι η επανάσταση του αντρικού στυλ που προσελκύει χιλιάδες εραστές της μόδας από όλο τον κόσμο.

Πάνω από 30.000 επισκέπτες, buyers, εκθέτες, δημοσιογράφοι, λάτρεις της μόδας,  επιδραστικοί fashion editors, ισχυροί επιχειρηματίες, φωτογράφοι αλλά και στελέχη από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας παγκοσμίως συναντήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην πανέμορφη πόλη της Ιταλίας και στην Fortezza da Basso, σηματοδοτώντας την έναρξης μίας νέας σεζόν και ενός νέου επιχειρηματικού κύκλου.

Μέσα στην κομψότητα του διαχρονικού 50’s style με ένα πιο σύγχρονο twist, δεν έλειψαν και οι πιο urban παρουσίες που έδωσαν την δική τους προοδευτική ματιά στην Pitti Uomo, δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό σκηνικό.

Τέσσερις μέρες γεμάτες επιδείξεις, εκθέσεις και παρουσιάσεις με τις νέες τάσεις στο αντρικό στυλ, κομψοί σύγχρονοι «Γκάτσμπυ» παντού, ιδιαίτερο street style και bespoke κοστούμια, έδιναν μαθήματα κομψότητας και στυλ αλλά και προτάσεις για τον άνδρα της νέας γενιάς.

Νέα ταλέντα αλλά και καθιερωμένοι σχεδιαστές αναμείχθηκαν γλυκά, σε ένα εντυπωσιακό χώρο με παιχνιδιάρικο σκηνικό, γεμάτο χρωματιστές κινούμενες ρίγες.

Σε αυτή την Pitti, special guest ήταν ο Roberto Cavalli που παρουσίασε τη νέα του συλλογή αλλά και το νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή Paul Surridge, στον τόπο καταγωγής του. Total white, το γνωστό χαρακτηριστικό ανιμαλ πριντ του σχεδιαστή, υπερμεγέθη πλεκτά ήταν μερικές από τις προτάσεις του για το 2019.

View this post on Instagram

@roberto_cavalli special guest at #pittiuomo #pu94

A post shared by Pitti Immagine (@pittimmagine) on

Εκτός από τα ριγέ κουστούμια, τις καλοκαιρινές μονοχρωμίες και τα printed πουκάμισα που είδαμε στον ιταλικό θεσμό, δεν έλειψαν και οι προτάσεις όσων πειραματίζονται στο στυλ και τολμούν πιο εκκεντρικές εμφανίσεις.

View this post on Instagram

Issa takeover #blackexcellence . #pittiuomo

A post shared by David Nyanzi (@davidnyanzi) on

Στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για το αντρικό ντύσιμο έδωσαν το δικό τους παρών για άλλη μία χρονιά, άνθρωποι με μεγάλη επιρροή στη βιομηχανία της μόδας, όπως ο Napolitan tailor Orazio Luciano, η νεότερη αλλά ισχυρή φωνή του ιταλικού στυλ Fabio Attanasio, o επιχειρηματίας Luca Rubinacci, ο πασίγνωστος Αμερικανός fashion blogger και φωτογράφος Scott Schuman, αλλά και ο δικός μας δεξιοτέχνης Έλληνας tailor Βασίλης Μπουρτσάλας, μεταξύ άλλων.

View this post on Instagram

#pittiuomo94 Day 1 – #inmyorazio

A post shared by Orazio Luciano | #inmyorazio (@orazio_luciano) on

View this post on Instagram

#BespokeAthens #Pitti94

A post shared by Bespoke Athens (@vbespokeathens) on

Μπορεί λοιπόν στην τελευταία Pitti Uomo να είδαμε και κάποιες νέες πρωτοποριακές προτάσεις επαναπροσδιορίζοντας τo λεγόμενo «Sprezzatura» ύφος, όμως πάντα θα κυριαρχεί το γνήσιο και κομψό ιταλικό στυλ, με αναφορές στους πρωτοπόρους του είδους.

https://www.instagram.com/p/BkKbBoRn2Zn/?tagged=pittiuomo94

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024