Ήρθε η ώρα να κάνεις το πρώτο σου φοιτητικό ταξίδι και σίγουρα θέλεις να σου μείνει αξέχαστο. Ετοίμασε βαλίτσες και διάβασε τα παρακάτω tips για να περάσεις τέλεια.

1. Η παρέα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά σε όλα. Σιγουρέψου ότι η παρέα σου θα θέλει ό,τι κι εσύ. Εξηγηθείτε πριν από το ταξίδι για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσετε γιατί σίγουρα δεν θέλεις να βρεθείς προ εκπλήξεως.

2. Μην έχεις συνεχώς την έγνοια να είσαι στα μέσα δικτύωσης για να ανεβάζεις τις φωτογραφίες από το ταξίδι σου. Κάνε το την ώρα που θα ξαπλώσεις το βράδυ ή όταν επιστρέψεις.

3. Κάνε καινούργιες γνωριμίες οι οποίες πού ξέρεις; Μπορεί να κρατήσουν και στο μέλλον δίνοντάς σου την ευκαιρία να κάνεις παρέα και με άτομα εκτός συνόρων.

4. Μείνε στο σπίτι μόνο για να κοιμηθείς. Οι περισσότεροι ξενώνες διαθέτουν πλέον Wi-fi και αυτό σημαίνει ότι θα είσαι πιο ευάλωτος στο να ενημερώνεις τους διαδικτυακούς σου φίλους για το πώς περνάς στις διακοπές σου. Όμως αυτό, καλύτερα να το αποφύγεις. Βγες έξω και ανακάλυψε καινούρια μέρη και νέες διαδρομές.

5. Βγάλε πολλές φωτογραφίες. Δεν εννοώ να πάρεις τους δρόμους και να βγάζεις φωτογραφίες το καθετί που βλέπεις, αλλά προσπάθησε να τραβήξεις εκείνες τις φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν τρομερά μεγάλες στιγμές του ταξιδιού σου.

6. Πάρε μαζί το χαμόγελό σου. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις σε ένα ταξίδι είναι να γκρινιάζεις συνεχώς στους φίλους σου. Φρόντισε να μην είσαι κακότροπος και κακοδιάθετος μαζί τους. Είναι απολύτως λογικό να μην συμφωνείτε σε όλα και να δημιουργηθούν μερικές παρεξηγήσεις αλλά, αυτό δεν πρέπει να χαλάσει τις διακοπές σας. Υποχωρήσεις οφείλεις να κάνεις εσύ όπως και οι φίλοι σου.

7. Προσοχή με το ποτό. Εντάξει είναι λογικό να θες να βγεις και να διασκεδάσεις χορεύοντας και πίνοντας μέχρι το πρωί με τους φίλους σου αλλά προσπάθησε να μην το παρακάνεις. Καλό θα ήταν ένας από την παρέα να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο νηφάλιος γίνεται για να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά και θα γυρίσετε πίσω στο ξενοδοχείο χωρίς κανένα απρόοπτο.