Απαιτητικά και για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα σημερινά θέματα των πανελλαδικών στο μάθημα της Φυσικής, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που μίλησαν  στο in.gr . Τα θέματα φαίνεται ότι θα δυσκολέψουν όσους υποψηφίους περίμεναν “ηρεμα νερά” και ίσως οδηγήσουν βαθμολογικά σε λιγότερα άριστα γραπτά.

Και στην Ιστορία όμως, αν και το επίπεδο δυσκολίας κρίνεται στον ίδιο βαθμό με  το αντίστοιχο περυσινό, υπήρξε ένα ερώτημα (το Δ1) που απαιτούσε συνδυασμό γνώσεων από διαφορετικές  πηγές της ύλης και κριτική σκέψη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές με τα μαθήματα της Ιστορίας (Ο.Π Ανθρωπιστικών Σπουδών), της Φυσικής (Ο.Π Θετικών Σπουδών) και της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π Σπουδών Οικονομία και Πληροφορικής) .

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ επιστρέφουν την Παρασκευή, 15/6, με τα αθήματα των Λατινικών, της Χημείας και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Αναλυτικά τα θέματα:

Το in.gr στο πλευρό των υποψηφίων

Στο πλευρό των χιλιάδων υποψηφίων που ρίχνονται στη «μάχη» των πανελλαδικών θα βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, καθ΄ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων το in.gr.

Σε συνεργασία με τον Αντώνη Φλωρόπουλο, Εκπαιδευτικό Αναλυτή και Διευθυντή των φροντιστηρίων «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ», το in.gr  θα δημοσιεύει άμεσα τις απαντήσεις των θεμάτων σε όλα τα μαθήματα των πανελλαδικών.

Ταυτόχρονα θα φιλοξενεί και τα σχόλια των επιστημονικών ενώσεων για την ευκολία/δυσκολία των θεμάτων ενώ θα ακολουθήσουν μία σειρά δημοσιευμάτων με εκτιμήσεις των βάσεων για όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς και συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο