Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο εργοτάξιο της Πινακοθήκης ξενάγησε η Λαμπράκη Πλάκα την Κονιόρδου

Στο εργοτάξιο της Πινακοθήκης ξενάγησε η Λαμπράκη Πλάκα την Κονιόρδου

Ξεκίνησαν οι εργασίες που αφορούν στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, συνοδευόμενη από επιτελικά στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη, το εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων, δεδομένου ότι ξεκίνησαν οι εργασίες που αφορούν στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκοπό να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό,  ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2019 να παραδοθεί το κτίριο στην ΕΠΜΑΣ. Την υπουργό υποδέχτηκε η Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ κα Μαρίνα Λαμπράκη –Πλάκα η οποία την ξενάγησε στους διάφορους χώρους του νέου μουσείου και την ευχαρίστησε για την αμέριστη υποστήριξή της.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε., που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, οι τεχνικές υπηρεσίες του Υ.Π.Π.Ο.Α. που έχουν την ευθύνη της επίβλεψης, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας ΒΕTAPLAN Α.Ε., που εκτελεί έργο τεχνικού συμβούλου για την Β΄φάση της επέκτασης της ΕΠΜΑΣ, η οποία πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (πτέρυγα Ι.Σ.Ν.).

Η κα Κονιόρδου  επισκέφθηκε όλους τους χώρους, από την επιβλητική αίθουσα υποδοχής έως τις αίθουσες των μονίμων συλλογών και των περιοδικών εκθέσεων, τους χώρους διοίκησης, βιβλιοθήκης, τα εργαστήρια συντήρησης, τις υπόγειες αποθήκες των έργων τέχνης, οι οποίες έχουν πλήρως ολοκληρωθεί, καθώς και τα ήδη εγκατεστημένα μηχανοστάσια. Στη συζήτηση που ακολούθησε με όλους τους συντελεστές η Υπουργός ενημερώθηκε για τα επόμενα στάδια ολοκλήρωσης του έργου και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί  από κοντά  και να στηρίζει το όλο εγχείρημα. Η επίσκεψη διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες​

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024