Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πόλεμος των Αχμέντοφ: Tο πιο ακριβό διαζύγιο στη Βρετανία

Ο πόλεμος των Αχμέντοφ: Tο πιο ακριβό διαζύγιο στη Βρετανία

Η δικαστική σύγκρουση της Τατιάνα Αχμέντοβα με τον πρώην σύζυγό της Φαρχάντ Αχμέντοφ και το πλωτό παλάτι που κατέληξε μήλον της Εριδος

Για είκοσι χρόνια ήταν ενωμένοι με τα δεσμά του γάμου. Οταν η Τατιάνα Αχμέντοβα έμαθε πως ο πρώην σύζυγός της Φαρχάντ Αχμέντοφ, ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου, την απατούσε, διεκδίκησε ένα κομμάτι της αμύθητης περιουσίας του – ένα πλωτό παλάτι, αλλιώς τη θαλαμηγό της απόλυτης χλιδής.

Με ένα σπα, μία πισίνα, δύο ελικοδρόμια και χώρο για 18 άτομα, το «Luna» μοιάζει περισσότερο με πλωτή πολυτελή βίλα παρά με σκάφος. Ενα πλήρωμα 50 ατόμων κρατά τα εννιά καταστρώματα αψεγάδιαστα. Οι σωσίβιες λέμβοι κοστίζουν 4 εκατ. δολάρια εκάστη, ενώ οι αστραφτερές του μηχανές κινούν το πλοίο με μέγιστη ταχύτητα 22 κόμβων.
Σήμερα όμως το «Luna» δεν κινείται. Είναι δεμένο σε ντόκο στο Ντουμπάι εξαιτίας του πιο πολυσυζητημένου και πιο ακριβού διαζυγίου στα χρονικά στη Βρετανία. Τον Δεκέμβριο του 2016 το ανώτατο δικαστήριο διέταξε τον δισεκατομμυριούχο Αχμέντοφ, ο οποίος διατηρούσε κατοικία στη χώρα από τη δεκαετία του ’90, να πληρώσει το ποσό των 646 εκατ. δολαρίων στην πρώην σύζυγό του Τατιάνα. Εκείνος αρνήθηκε και υποστήριξε ότι είχαν ήδη χωρίσει στη Ρωσία περισσότερο από μία δεκαετία πριν.

Δίχως να πειστεί και χωρίς να είναι σε θέση να επιβάλλει την απόφασή του, ο δικαστής τον περασμένο Απρίλιο διέταξε τον Αχμέντοφ να παραδώσει το γιοτ, αξίας περίπου 500 εκατ. δολαρίων, στην πρώην σύζυγό του. Εκείνος αρνήθηκε και έκτοτε το πανάκριβο σκάφος κατασχέθηκε από τις Αρχές του Ντουμπάι.

Τέλος το βρετανικό καταφύγιο

Για περισσότερο από μία δεκαετία οι ρώσοι ολιγάρχες «πάρκαραν» τις οικογένειές τους και κάποιο μέρος της περιουσίας τους στην Αγγλία υπό τη σιωπηρή συνθήκη πως οι ίδιοι θα έβρισκαν καταφύγιο ξεφεύγοντας, όπως γράφουν οι «New York Times», «από την ανυπόφορη πραγματικότητα της Ρωσίας του Πούτιν», την ώρα που η Βρετανία θα απολάμβανε μια εισροή κεφαλαίων πολύ πλούσιων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024