Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντοκιμαντερ για την πολιτική ιστορία του Ανατόλι Σαμπτσάκ

Ντοκιμαντερ για την πολιτική ιστορία του Ανατόλι Σαμπτσάκ

Η ιδέα ανήκει στην κόρη του, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ

Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ξένια Σαμπτσάκ, που υπήρξε υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές, παρουσίασε την ταινία ντοκιμαντέρ για τον πατέρα της Ανατόλι Σαμπτσάκ, που υπήρξε μια από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της περιόδου της περεστρόϊκα του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Η ταινία ντοκιμαντέρ με τίτλο «Υπόθεση Σαμπτσάκ» έχει ως θέμα την πολιτική ιστορία του Ανατόλι Σαμπτσάκ, που υπήρξε ο πρώτος δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης και ένας από τους συντάκτες του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1993, αλλά και ο πολιτικός που από το 1990 είχε συμπεριλάβει στην ομάδα του ως δημάρχου τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τον Ιούνιο του 1996 ο Σαμπτσάκ έχασε τις εκλογές για την θέση του κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης από τον αντίπαλο του Βλαντίμιρ Γιάκοβλεφ και στην ουσία αποχώρησε από την πολιτική. Το 1997 εγκατέλειψε την χώρα και έγινε ο πρώτος πολιτικός εμιγκρές της δημοκρατικής Ρωσίας. Λίγο διάστημα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2000 ο Σαμπτσάκ επέστρεψε στην Ρωσία και λίγους μήνες αργότερα τον Φεβρουάριο του 2000 πέθανε αιφνιδίως.

Η ιδέα της ταινίας ντοκιμαντέρ, ανήκει στην ίδια την Ξένια Σαμπτσάκ. Στην ταινία εκτός από την ίδια την Ξένια, μιλούν η Λουντμίλα Ναρούσοβα, χήρα του Ανατόλι Σαμπτσάκ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Βίκτορ Ζόλοτοφ,ο Ανατολί Τσουμπάις, ο Αλεξάντρ Κορζακόφ, η Τατιάνα Γιουμάσεβα, ο Βαλεντίν Γιουμάσεφ και ο Αλεξέι Κουντρίν ( περισσότεροι στελέχη της κυβέρνησης Γιέλτσιν ).

Όπως δήλωσε η ίδια η Ξένια Σαμπτσάκ, σχεδόν κανένα από τα κύρια πρόσωπα του ντοκιμαντέρ δεν αρνήθηκε να μιλήσει, εκτός από δύο. Στην ταινία- ντοκιμαντέρ, τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν τον Μάιο 2017 και είναι διάρκειας δύο ωρών, δεν ήταν δυνατόν, όπως είπε η ίδια, να συμπεριληφθούν ολόκληρες οι συνεντεύξεις , καθώς κάθε συνέντευξη διαρκούσε σχεδόν δύο ώρες.

Όταν άρχισαν τα γυρίσματα, είπε η Σαμπτσάκ, ζητήσαμε συνέντευξη από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Πιστεύαμε ότι δεν θα μας δώσει συνέντευξη. Είχαμε όμως και εναλλακτικό σενάριο χωρίς την συμμετοχή του ιδίου. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν θα μας δώσει ή όχι συνέντευξη» δήλωσε η Σαμπτσάκ διευκρινίζοντας ότι η συνέντευξη με τον Πούτιν διήρκεσε 1 ώρα και 20 λεπτά, και πως μόνο 6 λεπτά συμπεριελήφθησαν στην ταινία –ντοκιμαντέρ.

Η σκηνοθέτης Βέρα Κριτσέφσκαγια δήλωσε ότι η ταινία αυτή σχετίζεται με όλες τις πολιτικές εξελίξεις της Ρωσίας. « Για μένα ως σκηνοθέτη της ταινίας το πιο ενδιαφέρον ήταν να παρουσιάσω την ιστορία, στην οποία δεν υπάρχει μόνο μαύρο ή μόνο άσπρο. Στην ταινία αυτή δεν υπάρχουν ούτε απόλυτα θετικοί ούτε απόλυτα αρνητικοί ήρωες» δήλωσε η Κριτσέφσκαγια.

Η ταινία –ντοκιμαντέρ για τον Ανατόλι Σαμτπσάκ θα αρχίσει να προβάλλεται στους ρωσικούς κινηματογράφους από αύριο 12 Ιουνίου.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024