Τις απαντήσεις στα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας δημοσιεύει το in.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ – ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ».

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Υπενθυμίζεται ότι κείμενο του Δ.Ν Μαρωνίτη που είχε δημοσιευτεί στο «Βήμα της Κυριακής» με τίτλο Παιδεία και εκπαίδευση έδωσαν στους υποψηφίους των ΓΕΛ στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που διαγωνίζονται σήμερα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας έπρεπε να γράψουν μία περίληψη του κειμένου που πραγματεύεται μεταξύ άλλων τις διαφορές μεταξύ Παιδείας και Εκπαίδευσης (βαθμολογείται με 25 μονάδες) και να απαντήσουν στη συνέχεια σε μία σειρά ερωτήσεων.

Όσο αφορά στο θέμα της Έκθεσης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν θέμα που αφορά στον μορφωτικό ρόλο του σχολείου τον 21ο αιώνα. Συγκεκριμένα, έπρεπε να γράψουν ένα άρθρο 500-600 λέξεων σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου στον 21ο αιώνα στο οποίο να υποστηρίζουν την άποψη ότι το σχολείο οφείλει παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και παιδευτική λειτουργία αλλά και να προτείνουν τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού ρόλου του σχολείου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τα ποσοστά των αριστούχων που παρατηρούνται κάθε χρόνο είναι πολύ χαμηλά. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή χρονιά κατάφερε να βρεθεί στην ανώτερη  βαθμολογική κλίμακα (μεταξύ 18-20) μόλις το 1,25% των υποψηφίων.

Δείτε τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα.

Το in.gr στο πλευρό των υποψηφίων

Στο πλευρό των χιλιάδων υποψηφίων που ρίχνονται στη «μάχη» των πανελλαδικών θα βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο, καθ΄ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων το in.gr.

Σε συνεργασία με τον Αντώνη Φλωρόπουλο, Εκπαιδευτικό Αναλυτή και Διευθυντή των φροντιστηρίων «ΟΜΟΚΕΝΤΡΟ», το in.gr  θα δημοσιεύει άμεσα τις απαντήσεις των θεμάτων σε όλα τα μαθήματα των πανελλαδικών.
Ταυτόχρονα θα φιλοξενεί και τα σχόλια των επιστημονικών ενώσεων για την ευκολία/δυσκολία των θεμάτων ενώ θα ακολουθήσουν μία σειρά δημοσιευμάτων με εκτιμήσεις των βάσεων για όλα τα επιστημονικά πεδία καθώς και συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο