Σε μια εποχή με 450 διεθνή φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου και περί τα 3.000 κινηματογραφικά φεστιβάλ για ενήλικες, η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας συνδετικός κρίκος συνεργειών και αλληλεπίδρασης που θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ένα διαρκές διεθνές φόρουμ εκπαίδευσης, ανταλλαγής εμπειριών και καινοτόμων ιδεών, είναι φανερή.

Αυτό τουλάχιστον θεωρεί το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που αποφάσισε την δημιουργία ενός νέου δικτύου ενημέρωσης και ανάπτυξης ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει με σύγχρονο τρόπο προς όφελος της νεανικής κινηματογραφικής τέχνης: Πρόκειται για το Fest of Fests, που υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Αττικής.

Εξήντα τέσσερις προσωπικότητες από 24 χώρες (ανάμεσά τους οι Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Ιράν, ΗΠΑ και Βραζιλία) θα έρθουν στην Ελλάδα για την πρώτη ετήσια συνάντησή τους, στις 25-28 Ιουνίου 2018.

Οι φιλοξενούμενοι θα είναι διευθυντές και οργανωτές παιδικών και νεανικών κινηματογραφικών φεστιβάλ, επικεφαλείς εκπαιδευτικών θεσμικών φορέων και ινστιτούτων, διευθυντές κέντρων κινηματογράφου, εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, παραγωγοί και σκηνοθέτες. Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η δημιουργία του περιβάλλοντος που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ενημερωμένου, κριτικού και χειραφετημένου θεατή, δηλαδή του «έξυπνου» θεατή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ