Περισσότεροι από 1.500 μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος «στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα», που υλοποίησε η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου, Σούδας και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, με την υποστήριξη βιβλιοθηκονόμων και εθελοντών. Όπως ανακοίνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη το πρόγραμμα με θέμα «Ερωτήσεις», που υλοποιήθηκε τον Ιανουάριο παρακολούθησαν 358 μαθητές.

Εστιάστηκε κυρίως σε απορίες μαθητών για το περιεχόμενο λογοτεχνικών βιβλίων που αναγνώστηκαν. Για τον μήνα Φεβρουάριο το πρόγραμμα είχε θέμα τις «Μάσκες», το σύμβολο του καρναβαλιού και το παρακολούθησαν 382 μαθητές.

Ο Μάρτιος ήταν αφιερωμένος στην «Ποίηση» και μέσα από το πρόγραμμα που παρακολούθησαν 378 μαθητές αναζητήθηκε η σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες. Ο Απρίλιος ήταν αφιερωμένος στον ζωγράφο Ρενέ Μαγκρίτ. Συμμετείχαν 221 παιδιά.

Ο μήνας Μάιος ήταν αφιερωμένος στην Ευρώπη. Τα παιδιά ανακάλυψαν την ήπειρο στην οποία ζουν με έναν διαφορετικό τρόπο μέσα από μυθικούς ήρωες, γεγονότα σταθμούς στην ιστορία της, τη γλώσσα των λαών. Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 255 παιδιά. Συνολικά στις πέντε φάσεις του προγράμματος συμμετείχαν 1.594 μαθητές Δημοτικών Σχολείων.