Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι «έξυπνες» πόλεις είναι εδώ!

Οι «έξυπνες» πόλεις είναι εδώ!

Εταιρίες από Ελλάδα και Ισραήλ επιδεικνύουν τις digital υπηρεσίες τους σε τριήμερο φεστιβάλ στην Κηφισιά

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην καινοτομία, τις τεχνολογικές εξελίξεις και το επιχειρείν προγραμματίζει για τις 15-17 Ιουνίου ο Δήμος Κηφισιάς, καλώντας εταιρίες από την Ελλάδα και το Ισραήλ προκειμένου να επιδείξουν σε ειδικά διαμορφωμένους digital χώρους τις καινοτόμες υπηρεσίες τους που «χτίζουν»  έξυπνες (και διαδραστικές) πόλεις!

Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες άλλωστε έχουν ήδη ανοίξει τον δρόμο: Το «έξυπνο» παγκάκι -σημείο ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο-  είναι ενεργειακά αυτόνομο μέσω ηλιακών κυψελών, δίνοντας την δυνατότητα ηλεκτρικής παροχής για φόρτιση μπαταριών ή και τροφοδοσία υπολογιστών. Αμεσα εξυπηρετεί όσους χρειάζονται ασύρματη ψηφιακή επικοινωνία. Οι «έξυπνες» στάσεις λεωφορείων παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την κίνηση στο οδικό δίκτυο και πιθανές καθυστερήσεις δίνοντας επίσης τη δυνατότητα φόρτισης κινητών και tablet όπως και την χρήση δωρεάν Wi-Fi. Οσο για το «5G», οι ειδικοί μιλούν για πραγματική επανάσταση αναφερόμενοι σε αυτή την νέας γενιάς τεχνολογία ασύρματου δικτύου.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή (Κέντρο Γαία) θα συμμετέχουν ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική Αυτοδιοίκηση και τον χώρο των επιχειρήσεων. Το παρών θα δώσουν μεταξύ άλλων η πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Irit Ben-Abba και ο διευθύνων σύμβουλος, ειδικός σε θέματα Smart City Uri Ben Ari. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στον ιστότοπο sckifissia.gr.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024