Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να δείξω στο συνάδελφό μου ότι μου αρέσει;

Πώς να δείξω στο συνάδελφό μου ότι μου αρέσει;

Αλλά να μην με περάσει και για απελπισμένη που δεν έχει άλλες επιλογές

Φτάνεις στο γραφείο 8 η ώρα το πρωί με το μάτι μισόκλειστο, ανάβεις τον υπολογιστή και ανακατεύεις το κουτάλι μέσα στον καφέ. Δεν έχεις καμία διάθεση για δουλειά και τίποτα δεν μαρτυρά ότι αυτή η μέρα θα πάει καλά. Και όλα δείχνουν μαύρα κι άραχνα μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται ΑΥΤΟΣ! Το καινούριο αγόρι που πήγε κι έκατσε απέναντί σου και δεν μπορείς ούτε τη μύτη σου να σκαλίσεις. Και ήρθε πάλι σήμερα με αυτό το χαριτωμένο αγουροξυπνημένο ύφος, τα αξύριστα γένια, το σακίδιο πλάτης να του δίνει μία εφηβική χροιά (κι ας έχει λίγες άσπρες τρίχες) και λέει μία γενική καλημέρα στο χώρο. Πες την κι ας πέσει κάτω. Κι εσύ αναρωτιέσαι αν υπάρχει έστω η παραμικρή πιθανότητα να την λέει και να απευθύνεται σε εσένα ή αν δεν έχει καν προσέξει ότι υπάρχεις. Και ξαναγυρνάς στον υπολογιστή σου και στο ανακάτεμα με το κουτάλι.

Συγγνώμη, είναι αυτό attitude ανθρώπου που ενδιαφέρεται για κάποιον άλλο; Είναι στάση σώματος να καμπουριάζεις στο γραφείο σαν σκεβρωμένη θεία; Είναι εσπαντρίγια αυτό που φοράει για παπούτσι ή είναι ιδέα σου;!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Από την αυτοπεποίθηση. Είναι βέβαιο ότι δεν την έχουν όλοι στην ίδια ποσότητα, αλλά δεν γίνεται να γνωρίσεις έναν άνθρωπο χωρίς να έχεις τουλάχιστον μία καλή διάθεση, χωρίς να έχεις μία καλοκαιρινή διάθεση που κάνει και λίγο χιούμορ. Αν δεν δουλεύεις στο στρατό, νομίζω είσαι σε θέση να μιλήσεις χαλαρά μαζί του και να του δείξεις ότι, αν μη τι άλλο, είσαι άνθρωπος με προσωπικότητα, με καλή διάθεση, με γούστο και χωρίς σύντροφο αυτήν την περίοδο. Όλα αυτά θα γίνουν αν του δώσεις την ευκαιρία να σε γνωρίσει. Πώς;

  • Τσέκαρε πότε κάνει διάλειμμα για τσιγάρο ή μεγαλύτερο lunch break. Πήγαινε λίγα λεπτά μετά, δήθεν μου και τάχα μου, και κάθισε σε ένα σχετικά κοντινό σημείο. Αν πας για τσιγάρο, ζήτησε αναπτήρα ή υποκρίσου ότι ψάχνεις. Αν δεν καπνίζεις, ζήτησε για τη συνάδελφο που ‘το φουντώνει’ και απόδειξε ότι είσαι πολύ καλός άνθρωπος που νοιάζεται για το συνάνθρωπο.
  • Ξεκίνα τα χαμόγελα. Στο διάδρομο, στα διαλείμματα, αν τον πιάσεις να σε κοιτάζει εν ώρα εργασία. Όχι αυτά τα χαμόγελα τα πολύ πλατιά που ίσως τρομάζουν. Ας πούμε αυτό το μειδίαμα που αφήνει ερωτηματικά.
  • Αν ντρέπεσαι πολύ, κάνε μία μικρή αλλαγή που σου χαρίζει αυτοπεποίθηση. Αν έχεις παρατηρήσει ότι νιώθεις λίγο πιο Ναόμι Κάμπελ σε πασαρέλα κάθε φορά που πηγαίνεις στο κομμωτήριο ή όταν βάζεις την αγαπημένη σκιά ματιών, κάντην άμεσα. Δεν είναι τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα, όσο το ότι λειτουργεί σαν placebo. Αλλάζει η ψυχολογία σου και αποκτάς άλλον ‘αέρα’ που γίνεται αντιληπτός από τους άλλους.
  • Μάθε το εσωτερικό του τηλέφωνο. Θα σου πρότεινα να μην τον πάρεις κατευθείαν για να του πεις ότι τον σκέφτεσαι. Βρες μία επαγγελματική αφορμή για να τον πάρεις στο εσωτερικό του γραφείου και πες κάτι χαριτωμένο από απόσταση. Έτσι σπας τον πάγο και δηλώνεις την παρουσία σου. Προς Θεού, μία φορά αρκεί. Μην τον παίρνεις κάθε μισή ώρα και τον τρομάξεις.
  • Βρες τον στο Facebook. Δεν ήθελα να φτάσω εκεί, αλλά αν ξεμείναμε από επιλογές; Κακά τα ψέματα, είναι ένας γρήγορος τρόπος να μάθεις αν είναι μόνος, τι μουσική του αρέσει, αν προτιμά τις σέλφι ή τα τοπία και αν έχει σκύλο. Το αφήνω σαν τελευταία επιλογή γιατί είναι μία εποχή όπου όλοι έτσι επικοινωνούν και η γνωριμία θα χάσει την ιδιαιτερότητά της. Αλλά αν είναι ο τρόπος που σε βολεύει, βρες τον και στο Instagram. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν προχωρήσει ποτέ αυτό το φλερτ, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεσκουριάσεις και να εξασκήσεις τις δεξιότητες στο φλερτ.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024