Κίνδυνο απέλασης βιώνει 25χρονος τυνήσιος μετανάστης ο οποίος το 2015 είχε σώσει δύο παιδιά από τις πυρκαγιά μέσα στο σπίτι τους, σε περιοχή κοντά στο Παρίσι.

Η υπόθεση, θυμίζει πολύ αυτή του παράνομου μετανάστη από το Μάλι, ο οποίος αφού έσωσε 4χρονο παιδάκι που κρεμόταν από μπαλκόνι, πήρε τη γαλλική υπηκοότητα και προσελήφθη στο πυροσβεστικό σώμα της Γαλλίας.

Με «δείκτη» αυτό, νομαρχία δηλώνει έτοιμη να επανεξετάσει την υπόθεσή και να αποτρέψει την απέλαση του 25χρονου Τυνήσιου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο νεαρός άνδρας έφτασε στη Γαλλία το 2013 έχοντας δίπλωμα πληροφορικής. Τον Απρίλιο του 2015 μαζί με δύο φίλους του βοήθησε δύο μικρά παιδιά που είχαν εγκλωβιστεί σε διαμέρισμα στην κουζίνα του οποίου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά, αφού άκουσε τις κραυγές της μητέρας τους.

Η διάσωση αυτή, αντίθετα με την πράξη του Μαμούντου Γκασάμα, δεν βιντεοσκοπήθηκε.

Μάλιστα οι τρεις άνδρες έφυγαν διακριτικά από το σημείο του συμβάντος και η μητέρα των παιδιών απηύθυνε έκκληση για να τους βρει.

Ο Πιέρ Μπαρός, δήμαρχος της περιοχής Ποντουάζ, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό του απένειμε το μετάλλιο της πόλης στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα.

Το 2017 ο δήμαρχος είχε απευθυνθεί στις αρχές ζητώντας τους να του δώσουν άδεια παραμονής, υπενθυμίζοντας το θάρρος που είχε επιδείξει.

Τότε η νομαρχία είχε απαντήσει ότι θα μπορούσε να του δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής για «εξαιρετικούς λόγους», εξαιτίας των υπηρεσιών που είχε προσφέρει.

Όμως τον Ιανουάριο η νομαρχία αρνήθηκε να του δώσει άδεια παραμονής και τον ενημέρωσε ότι πρέπει να φύγει από τη χώρα.

Η δικηγόρος του κατέθεσε προσφυγή, όμως «αν τον ελέγξουν αύριο, ενδέχεται να τεθεί υπό κράτηση και να απελαθεί», προειδοποίησε.