Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο σύντροφός μου δεν μου λέει ποτέ «σ’αγαπώ»;

Γιατί ο σύντροφός μου δεν μου λέει ποτέ «σ’αγαπώ»;

Μήπως τάχα να μην το νιώθει ή να φταίω εγώ;

Κι ενώ ο Γούντι Άλεν έφτιαξε ολόκληρη ταινία με τίτλο ‘Όλοι λένε σ’αγαπώ’, ο καλός σου δείχνει να μην συμμερίζεται την άποψη του γνωστού σκηνοθέτη και αρνείται πεισματικά να σου πει ότι σε αγαπάει. Και όλες οι φίλες σου σου λένε ότι δεν γίνεται να είστε μαζί πάνω από 6 μήνες και να μην σου έχει πει τις 2 απαγορευμένες λέξεις. Το ‘έχεις παχύνει’ δεν είναι σε αυτήν την κατηγορία. Αλλά σε περίπτωση που δεν στο έχουν ήδη πει και δεν το μαθαίνεις εδώ πρώτη φορά, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και ούτε έχουν τους ίδιους χρόνους στα στάδια της σχέσης. Δεν γίνεται να βγάζεις πόρισμα για έναν άνθρωπο με βάση του πώς και πότε εκδηλώνεται. Μπορείς όμως να καταλάβεις πολλά αν φορά παντελόνι με γυρισμένο ρεβέρ.

Είμαστε μαζί 4 μήνες και δεν γίνεται να τον φροντίζω, να του δείχνω συνέχεια την αγάπη μου και αυτός να μην ανταποκρίνεται. Βρες το λάθος στην πρόταση. Πότε πρόλαβες σε μικρό χρονικό διάστημα να παραδοθείς σε έναν άνθρωπο και να νιώσεις τόσο βαθύ ‘δέσιμο’; Προφανώς και κάποιες σχέσεις τρέχουν γρήγορα αλλά, σε περίπτωση που δεν είσαι πια 17 χρονών, χρειάζεσαι λίγο χρόνο για να κάνεις κάποιον πολύ σημαντικό στη ζωή σου. Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι εσύ είσαι έτσι, μην περιμένεις από τους άλλους να δρουν με βάση το πώς λειτουργείς εσύ.

Είμαστε μαζί 4 χρόνια και δεν μου έχει πει το ‘σ’αγαπώ’. Εντάξει, εδώ έχει περάσει ο καιρός, οπότε θα ξέρει σίγουρα αν το νιώθει. Και είναι σίγουρα κάπως παράξενο αλλά και πάλι, δεν λέει αυτό απαραίτητα κάτι για τη σχέση σας. Νομίζω ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι καλύτερα από όλους αν το νιώθει και αν στο δείχνει με άλλους τρόπους. Αν είναι τόσο σημαντικό για εσένα να το ακούσεις, μπορείς να το συζητήσεις μαζί του. Μία σχέση που μετρά κάποια χρόνια θα έπρεπε να είναι ένα ασφαλές περιβάλλον επικοινωνίας και οικειότητας. Μέσα από την κουβέντα, βγαίνουν κι άλλα πράγματα που μπορεί να μην είχες καν σκεφτεί. Αν ο καλός σου μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου η έκφραση των συναισθημάτων και η εκδήλωση της αγάπης ήταν κάτι απαγορευτικό ή δύσκολο, δεν είναι να απορείς που προτιμά να κοιμηθεί με κατσαρίδα αντί να σου πει το σ’αγαπώ.

Τα λόγια κρύβονται πίσω από τις πράξεις. Αν σε σκεπάζει το βράδυ πριν κοιμηθείς, εάν σου λέει να προσέχεις κάθε φορά που χωρίζεστε, αν σε ρωτάει τι έγινε με εκείνο το θέμα στη δουλειά, είναι ο τρόπος του να δείξει την αγάπη του. Εσένα αυτό μπορεί να μην σε ικανοποιεί αλλά τότε μάλλον δεν ξέρεις ποιος είναι ο σύντροφός σου.

Μην τον ζορίζεις και μην τον απειλείς με χωρισμό επειδή δεν είναι εκδηλωτικός. Είναι γνωστό ότι αν πιέσεις και ζορίσεις έναν κλειστό ή μη εκδηλωτικό άνθρωπο, το μόνο που καταφέρνεις είναι να τον ‘κλειδώσεις’ ακόμα περισσότερο. Και δεν θα πετύχεις ποτέ το στόχο σου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βρεις μία κατάλληλη στιγμή (εσύ ξέρεις ποια είναι αυτή) και να του πεις γι αυτό που σε προβληματίζει. Μην πάρει τη στάση του θύματος και μην είσαι θυμωμένη γιατί προδιαθέτεις ένα δυσάρεστο κλίμα στο οποίο δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει. Και θα πάρει αμυντική στάση από την αρχή.

Θες να χωρίσεις; Χώρισε! Αν δεν σε καλύπτει ένας άνθρωπος που δεν εκφράζεται, μπορείς απλά να προχωρήσεις παρακάτω και να μην τον κατηγορήσεις για την προσωπικότητά του. Αλλά κυρίως μην κατηγορείς τον εαυτό σου για τη συμπεριφορά των άλλων. Είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας και μπορούμε να γεφυρώσουμε το χάσμα με επικοινωνία και αποδοχή. Αν δεν τα καταφέρνουμε, δεν είναι θέμα αποτυχίας αλλά ένας λόγος για να πάμε κάπου αλλού.

Sports in

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη – Γράψαμε ιστορία» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού εξέφρασε τη χαρά του και την περηφάνια του για την κατάκτηση του Youth League από την Κ19 του πειραϊκού συλλόγου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024