Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αμαζόνες φοράνε Dior

Οι αμαζόνες φοράνε Dior

Η νέα κολεξιόν του οίκου Dior σφίγγει τα χαλινάρια

Πόλη Σαντίγι, Γαλλία 2018. Η συγγραφέας Alice Walker κάποτε είπε, πως τα άλογα ομορφαίνουν ένα τοπίο. Στην τελευταία επίδειξη του οίκου Dior, που παρουσιάστηκε στις 25 Μαΐου για την cruise κολεξιόν, το τοπίο ομόρφυνε σίγουρα αλλά με τις δημιουργίες τι έγινε;

Η Μαρία Γκρατζιά Τσιούρι , η Ιταλίδα σχεδιάστρια του οίκου, αποφάσισε να φέρει μια νότα λατινοαμερικάνικης διάθεσης στους βασιλικούς στάβλους του Domaine de Chantilly, ξεκινώντας το σόου της για την καλοκαιρινή κολεξιόν του  Christian Dior το βράδυ της Παρασκευής με μια ομάδα γυναικών μεξικάνικων δρομέων rodeo να εντάσσουν τους καλεσμένους στο θέμα της βραδιάς. Φορώνταςκεντημένα ασπρόμαυρα φορέματα, ειδικά φτιαγμένα από τον Dior, η έφιπη συμμορία έδωσε έναν δυναμικό τόνο στην έναρξη της βραδιάς!  Οι «δραματικές» στιγμές δεν τελείωσαν στην έναρξη αλλά συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της επίδειξης , καθώς μια δυνατή καταιγίδα ξέσπασε στιγμές πριν από την έναρξη της επίδειξης, «δροσίζοντας» τα μοντέλα καθώς έκαναν πασαρέλα  στον  ημι-ανοιχτό χώρο. Οι καλεσμένοι άνοιξαν δελτία παραγγελιών, ατζέντες και ομπρέλες και επειδή show must go on, τα μοντέλα είχαν πάρει θέσεις και οι διοργανωτές είχαν πάθει φρενίτιδα!

Στις 21.17 ακούστηκε το πρώτο τακούνι στο βρεγμένο δάπεδο και οι ψιχάλες της βροχής  έδιναν στις δημιουργίες ένα μουντό φως, μια αχλή που φώτιζαν μοναδικά τα χακί και μπεζ υφάσματα. Τα μαλλιά τους ήταν πιασμένα ponytail ή φορούσαν καπέλα ιππασίας ή σομπρέρος, σχεδιασμένα από τον Στέβεν Τζόουνς. Αυστηρές γραμμές, μεσάτα σακάκια (σκάνδαλο!) και σκισμένα μεσοφόρια έδωσαν μια ανάλαφρη πνοή στο ιππικό στιλ, που έχουμε συνηθίσει.  Οι φουσκωμένες φούστες σε διάφανο ελαφρύ βαμβάκι, τυπωμένες με μοτίβα ή μονόχρωμες λωρίδες, φορέθηκαν πάνω από τούλια και καμπαρντίνες. Η δαντέλα εμφανίστηκε σε ατελείωτες παραλλαγές και οι μεγάλες μαύρες δερμάτινες ζώνες και μπότες ιππασίας έδεναν κάθε εμφάνιση  με το θέμα.

 

Μια κολεξιόν,  που θα έκανε την Μάρλεν Ντίτριχ πολύ χαρούμενη, συνέχισε με παρόμοιες δημιουργίες και στα πλαίσια της γυναικείας χειραφέτησης , που από πέρυσι η σχεδιάστρια έχει βάλει στην ατζέντα του οίκου, o οίκος Dior αποφάσισε φέτος να ντύσει την σύγχρονη αμαζόνα. Παλιά σχέδια του ίδιου του ιδρυτή, Christian Dior, ήρθαν πάλι στην ζωή μέσα στους στάβλους της γαλλικής πόλης και οι γραμμές με έντονα λούκια για την ιππασία μπορούν να φορεθούν με ένα άσπρο πουκάμισο στο γραφείο. Ψηλόμεσα σορτς και  μοτίβα με έθνικ αναφορές από παλιές γαλλικές αποικίες αποτυπώθηκαν σε λευκές μεταξωτές φούστες και δαντελένια φορέματα. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια κολεξιόν με πολιτικό μήνυμα και αναβίωση ιστορικών αρχείων του οίκου. Οι γυναίκες μπορούν να ιππεύουν με φούστα σε αυτήν την πασαρέλα, αλλά την έχουν διαλέξει οι ίδιες! Η βροχή σταμάτησε και οι σαμπάνιες πήραν θέση στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια. Οι τάσεις είναι όπως τα άλογα. Είναι ευκολότερο να τις οδηγείς προς τα κει που κατευθύνονται.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024