Πώς αποφασίστηκε η σύσταση του egg; Γιατί, δηλαδή, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δεν αρκεστήκατε σε μια δωρεά ή σε οτιδήποτε ασφαλέστερο και αποφασίσατε μια δράση που αφενός έχει ρίσκο, αφετέρου απαιτεί μακροχρόνια δέσμευση;
«Η Eurobank είναι ένας οργανισμός που διαχρονικά στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη της υγιούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας εντός και εκτός συνόρων, στη βάση συγκροτημένης στρατηγικής.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής είναι η συμβολή μας και στην ανάπτυξη εταιρειών από το οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, μέσω του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg. Η απόφασή μας να προχωρήσουμε στη σύσταση του egg ήταν στις προθέσεις μας, παρακολουθώντας και τι γίνεται εκτός Ελλάδος σε αυτόν τον χώρο. Συνέπεσε δε με μια δύσκολη περίοδο με αντίξοες συνθήκες, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Όμως αποφασίσαμε ότι ακριβώς λόγω αυτών των συνθηκών ήταν παραπάνω από αναγκαίο να προχωρήσουμε στην ίδρυση του egg. Δεν ήταν μια απόφαση χωρίς ρίσκο, αλλά η πορεία του egg νομίζω ότι μας δικαίωσε. Αναδείχθηκε σε πυλώνα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας. Και αυτό έγινε επειδή το κίνητρό μας ήταν να δούμε τις ευκαιρίες μέσα στην κρίση».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: