Μεσόγειο χωριό του Νότιου Πηλίου, χτισμένο σε κομβικό σημείο, ο Λαύκος προσφέρει μαγευτική θέα στον Παγασητικό κόλπο. Πετρόχτιστα σπίτια και αρχοντικά, πλακόστρωτοι δρόμοι και σοκάκια, καθώς και η γραφική πλατεία, δίνουν ξεχωριστό χρώμα στο χωριό.

Αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία του Λαύκου είναι η εκκλησία της Παναγίας, αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου, και το ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, με υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο.

Επίνειο του Λαύκου είναι η Μηλίνα, παραθεριστικός οικισμός με τουριστική κίνηση, ωραίες ακρογιαλιές και όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Στους μαγευτικούς ορμίσκους της Μηλίνας δένουν βάρκες, ιστιοπλοϊκά και εκδρομικά σκάφη.

Στην ευρύτερη περιοχή της Mηλίνας, όπου τοποθετείται η αρχαία πόλη Ολιζών (αναφέρεται από τον Όμηρο), είναι χτισμένοι οι γραφικοί παραλιακοί οικισμοί Μαύρη Πέτρα, Άγιος Ανδρέας και Μαραθιάς, που διαθέτουν θαυμάσιες ακρογιαλιές.

Απέναντι από τις ακτές της Μηλίνας βρίσκεται το νησάκι Αλατάς (με όμορφες ακρογιαλιές και τη μονή των Αγίων Σαράντα) και λίγο μακρύτερα το νησάκι Πρασούδα (με τη μονή της Ζωοδόχου Πηγής).

Στη συνέχεια της διαδρομής από τη Μηλίνα προς το Τρίκερι, το ξακουστό πηλιορείτικο χωριό με την πλούσια λαϊκή παράδοση, ξεπροβάλλει μια περιοχή πραγματικά ξεχωριστή, ένας τόπος που χωρίς αμφιβολία εντυπώνεται στην ψυχή και το μυαλό όσων τον ανακαλύπτουν.

Η Τζάστενη αποτελεί απολύτως δικαιολογημένα ένα από τα πλέον προσφιλή θέματα φωτογράφων και ταξιδιωτικών ρεπόρτερ, καθώς οι υπέροχοι χρωματικοί συνδυασμοί, το ανόθευτο παραδοσιακό χρώμα, η γαλήνη και η γραφικότητα του τοπίου συνθέτουν έναν «πίνακα ζωγραφικής» αξεπέραστης ομορφιάς.