Το dress code της Βουλής είναι ίσως αυστηρό, αλλά ο κανονισμός παραμένει σαφής: Οι βουλευτές πρέπει να εμφανίζονται «σοβαρά» ενδεδυμένοι.

Βέβαια, στο παρελθόν υπήρξαν στιγμές που έσπασε η αυστηρότητα του κανονισμού και μάλιστα ξεσηκώνοντας αντιδράσεις, πολύ καιρό πριν αποφασίσει να θέσει ζήτημα ο Ανδρέας Λοβέρδος σήμερα. Ο βουλευτής εξανέστη με κάποιες εμφανίσεις που δεν κατονόμασε αλλά όλοι σκέφτηκαν ότι πρόκειται για έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κι έναν της Χρυσής Αυγής.

Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετές παρατηρήσεις από το προεδρείο για προκλητικές εμφανίσεις που ξέφευγαν από κάθε κανόνα που έχει θεσπίσει το αυστηρό πρωτόκολλο της βουλής. Κοντομάνικα μπλουζάκια, περίεργες στάμπες, αμπέχονα, μίνι φούστες και διάφορα περίεργα ενδύματα που είχαν φέρει τους προεδρεύοντες σε δύσκολη θέση.

Η πιο διάσημη περίπτωση ήταν αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος καθιέρωσε τα πολύχρωμα πουκάμισα ως προσωπικό στυλ.

Οι περισσότερες αντιδράσεις έχουν έρθει για τις κυρίες της Βουλής, με την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη να συγκεντρώνει τις πρώτες και περισσότερες.

Τα βέλη των κοινοβουλευτικών «αστυνόμων της μόδας» είχε συγκεντρώσει και η κ. Ρεπούση, η οποία επισημαίνεται ότι δέχτηκε τα πυρά και ακραίων επικριτών, ορμώμενων από την ακροδεξιά της με αφορμή την αποτυχημένη της εμφάνιση.

Μεγάλες αντιδράσεις είχε ξεσηκώσει και η πιο casual εμφάνιση της Ραχήλ Μακρή.

Πάντως και κάποιοι κύριοι της Βουλής δέχθηκαν αρνητικά σχόλια για την πολύ αθλητική τους εμφάνιση.

Νίκος Φίλης

Γρηγόρης Ψαριανός

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο