Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Stymphalia Lake Run 2018 στη λίμνη Στυμφαλία

Stymphalia Lake Run 2018 στη λίμνη Στυμφαλία

3ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου

Το Stymphalia Lake Run 2018 διοργανώνεται από το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας «Η Στυμφαλίς», με τη συνεργασία της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, την Κυριακή 27 Μαΐου (ώρα έναρξης εκκινήσεων 09:00), στη λίμνη Στυμφαλία.

Παράλληλα με τον αγώνα Stymphalia Lake Run 2018 φιλοξενούνται, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας την ημέρα του αγώνα και στα χωριά γύρω από τη λίμνη μια ημέρα πριν, παράλληλες δράσεις με στόχο την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης. Και φέτος οι παράλληλες δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Σικυωνίων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παραδοσιακά υπαίθρια παιχνίδια για παιδιά, επαγγέλματα που είτε χάθηκαν είτε εξελίχθηκαν, γεύσεις και ενδιαφέρουσες προτάσεις για μια δημιουργική περιήγηση στην ορεινή Κορινθία είναι μερικά από τα πολλά που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη διάρκεια του διημέρου, με αφορμή τις αγωνιστικές διαδρομές.

Οι μικροί φίλοι του αθλητισμού, ειδικότερα, θα έχουν τη δυνατότητα, στις 27 Μαΐου, να λάβουν μέρος στη μη αγωνιστική διαδρομή «ΙΟΛΑΟΣ», συνολικής απόστασης 1 χλμ. Απαραίτητη για τη συμμετοχή είναι η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων.

Την Κυριακή 27/5 η πρόσβαση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας μετά τις 8:30 δεν θα είναι εφικτή, από το χωριό Καλλιάνοι και μέχρι το χωριό Στυμφαλία (5 χλμ), λόγω διακοπής της κυκλοφορίας για τη διεξαγωγή του αγώνα. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα (αναμενόμενη ώρα 12:00).

Αγωνιστικό πρόγραμμα

Κυριακή 27 Μαΐου

07:45: Έναρξη εργασιών γραμματείας αγώνα.

08:45: Συγκέντρωση και ενημέρωση αθλητών.

09:00: Εκκίνηση ημιμαραθωνίου αγώνα (21,5 χλμ).

09:10: Εκκίνηση αγώνα 10 χλμ. Αναμενόμενος χρόνος τερματισμού πρώτου αθλητή: έπειτα από 40 λεπτά.

09:20: Εκκίνηση αγώνα 5 χλμ. Αναμενόμενος χρόνος τερματισμού πρώτου αθλητή: έπειτα από 20 λεπτά.

09:30: Πρόσκληση γονέων για εγγραφή παιδιών στον παιδικό αγώνα «Ιόλαος».

10:30: Εκκίνηση παιδικού αγώνα «Ιόλαος».

13:30: Τελετή απονομής βραβείων.

Πρόγραμμα παράλληλων δράσεων

Σάββατο 26 Μαΐου

12:00-14:00: Πεζοπορία στη λίμνη Στυμφαλία, στη διαδρομή ερμηνείας περιβάλλοντος και γνωριμίας με το πολιτιστικό τοπίο «Άνθρωπος και φύση στα μονοπάτια το χρόνου». Το μονοπάτι υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-Stymfalia και είναι υποψήφιο για τα βραβεία Natura 2000 Awards της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προτείνεται ένδυση και υπόδηση κατάλληλη για πεζοπορία στη φύση.

14:00-15:00: Ξενάγηση στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (διάρκεια 1 ώρα). Το μουσείο, μέλος του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, επιδιώκει να αναδείξει την αλληλεπίδραση ανθρώπου και φύσης στο περιβάλλον της Στυμφαλίας.

16:00-20:00: Γνωριμία με παραδοσιακά και νέα επαγγέλματα της περιοχής. Διαδρομή με πολλαπλές στάσεις σε εργαστήρια και χώρους εργασίας, για την οποία απαιτείται ιδιωτικό μεταφορικό μέσο. Οι επαγγελματίες μάς υποδέχονται στους χώρους εργασίας τους και συζητούν μαζί μας για τα ακόλουθα επαγγέλματα: κατασκευή βάρκας, κτηνοτροφία, μελισσοκομία, μεταφορές με υποζύγια, οινοποιία, παραγωγή pellet, παραγωγή ψωμιού, υφαντική.

Σημαντικό: όλες οι δράσεις ξεκινούν και ολοκληρώνονται στην είσοδο του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Συμμετοχή ελεύθερη, με προαιρετική τη δήλωση συμμετοχής. Προτείνεται ένδυση και υπόδηση κατάλληλη για πεζοπορία στη φύση.

Κυριακή 27 Μαΐου

Α) Δράσεις για παιδιά

Χώρος: πλατεία του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Συμμετοχή ελεύθερη.

11:00-12:15: «Το μωσαϊκό των τοπικών θησαυρών»

Εικαστικό παιχνίδι με στόχο τη δημιουργία και σύνθεση εικόνας. Ως πρώτη ύλη αξιοποιούνται σπόροι και τοπικά προϊόντα.

12:15-13:30 «Παιχνίδια κίνησης»

Βιωματικό εργαστήριο.

Β) Δράσεις για ενήλικο κοινό και για εφήβους

Χώρος: αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Συμμετοχή ελεύθερη.

11:30-12:15: «Υγιεινή ζωή και αθλητισμός»

Ο Χρήστος Σωτηρόπουλος, μαραθωνοδρόμος που κατέχει την ενδέκατη καλύτερη επίδοση στον κλασικό μαραθώνιο, και ο Μιχάλης Καραγιώργος, αθλητής και προπονητής, συζητούν με το κοινό κατά πόσο μπορεί ένας εργαζόμενος με οικογένεια να γίνει «για πρώτη φορά αθλητής».

12:30-13:00: «Κορινθία, βιώσιμες μορφές τουρισμού, προτάσεις δραστηριοτήτων»

Η ομάδα Experience Corinthia συντονίζει συζήτηση με προσκεκλημένους εισηγητές, με σκοπό να αναδειχθούν τα προτερήματα της περιοχής.

Γ) Δράσεις για όλους

10:30-13:00: Παρατήρηση πουλιών από τον ξύλινο εξώστη του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

11:45: Κέρασμα με τοπική παραδοσιακή πίτα και τοπικά προϊόντα. Στην πλατεία του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

14:30: Λήξη

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024