Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλαζοαίματες business: Τεράστια έσοδα με φόντο τον Χάρι και την Μέγκαν

Γαλαζοαίματες business: Τεράστια έσοδα με φόντο τον Χάρι και την Μέγκαν

Ο γάμος τους πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να αποφέρει τουλάχιστον 500 εκατ. λίρες κέρδη στην Μεγάλη Βρετανία.

Αγγλοσαξονικό χιούμορ ακόμα και στους βασιλικούς γάμους; Πιθανότατα ναι, αν αναλογιστούμε ότι τα 2/3 των Άγγλων δηλώνουν πως αδιαφορούν σχετικά έως και πλήρως με τον γαμήλιο πυρετό της χώρας τους. Ωστόσο, σε κάθε γωνιά ξεφυτρώνουν σουβενίρ, από πιάτα και καπέλα, μέχρι λούτρινα αρκουδάκια και μπύρες.

Οι καταστηματάρχες κάνουν χρυσές πωλήσεις. Ο γάμος τους πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ αναμένεται να αποφέρει τουλάχιστον 500 εκατ. λίρες κέρδη στην Μεγάλη Βρετανία. Ποιο Brexit να τους τρομάξει μετά;

Η δε τουριστική αύξηση υπολογίζεται ήδη και φαίνεται ότι ο επικείμενος βασιλικός γάμος θα προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες.

Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια καινοτομία και το προηγούμενο παράδειγμα κρούει τον κώδωνα της… προσοχής. Για τον γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέητ Μίντλετον οι εργαζόμενοι κέρδισαν μία ημέρα άδειας, ωστόσο η καταναλωτική ισχύς αυτής της κίνησης δεν είχε την δέουσα ανταπόκριση.  Η PwC εκτιμά πως ο γάμος του Γουίλιαμ και της Κέιτ είχε ως αποτέλεσμα έσοδα ύψους 107 εκατομμυρίων λιρών από πρόσθετες δαπάνες: Ένα καλό ποσό για τους λιανοπωλητές, αλλά λιγότερο από το 4% του ποσού που δαπανήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στην Black Friday, την πιο πολυσύχναστη ημέρα αγορών του έτους.

Οπότε πλέον τα οικονομικά μυαλά ζητούν προσεκτικά μέτρα.  «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην θέσουμε ένα κατώτατο όριο στα πιθανά κέρδη» λέει ο Χάουαρντ Άρκερ, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου EY ITEM. «Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι ορισμένες από τις δαπάνες λιανικής πώλησης μπορεί να αλλάξουν μόνο από τις δαπάνες για άλλα αντικείμενα».

Ας πάρουμε μία γεύση από το μέγεθος του… προγαμιαίου πυρετού:

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024