Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας να παραχωρήσει τη μεταφορά της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής (διακίνηση περιστατικών) στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ ζητά την ακύρωση της απόφασης και απειλεί με κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δια της απόφασης αυτής επιχειρείται η αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ σε υπηρεσίες και σε προσωπικό ενώ υποστηρίζουν ότι «όταν ο ελεγκτής και ο διακινητής είναι ταυτόσημος και υπό τον έλεγχο των υπουργών Υγείας υπάρχει ο κίνδυνος παρέμβασης στη σειρά προτεραιότητας των ασθενών πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα που έχει την διαχείριση το ΕΚΑΒ».

Τέλος, ζητούν τη στελέχωση των κενών ΜΕΘ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της λίστας αναμονής αντί το υπουργείο Υγείας «να παραχωρεί το κλινικό έργο σε έναν μη υγειονομικό σχηματισμό υπό τον έλεγχο των Υπουργών Υγείας. Η εξέλιξη αυτή αντί να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, θα μεγαλώσει το πρόβλημα».