Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Νύφες. Ιστορίες από μετάξι» στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί

«Νύφες. Ιστορίες από μετάξι» στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί

Συνέργεια ΠΙΟΠ και ΠΛΙ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει, σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» (ΠΛΙ), την περιοδική έκθεση «Νύφες. Ιστορίες από μετάξι» την Παρασκευή 18 Μαΐου (ώρα 20:00), στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Στην έκθεση παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά 30 περίτεχνα νυφικά, μερικά από τα οποία εκτίθενται πρώτη φορά, καθώς και αξεσουάρ γάμου, καλύπτοντας ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, από τα νυφικά της αστικής κοινωνίας έως εκείνα των αγροτικών περιοχών της Ελλάδας.

Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη της μόδας, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα, και την ποικιλία των σχημάτων και των διακοσμητικών στοιχείων των νυφικών αυτής της περιόδου. Από τα κομψά νυφικά του 19ου αιώνα έως τις πρωτοποριακές δημιουργίες των σύγχρονων σχεδιαστών και τις εκκεντρικές εμφανίσεις του 21ου αιώνα, το νυφικό ένδυμα συμβαδίζει με τις τάσεις της μόδας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αντλώντας συχνά έμπνευση από σχήματα του παρελθόντος ή προαναγγέλλοντας τη μόδα τού αύριο. Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες ελληνικών και ξένων οίκων, όπως Mady Donnet, Georgette, Etienne Brunel, Λουκία, Οίκος Τσούχλου κ.ά.

Η έκθεση, με τη χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και με τις πλούσιες δράσεις που θα ακολουθήσουν, τοποθετεί στο επίκεντρο τον άνθρωπο και επιχειρεί να αναπτύξει διάλογο με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Κάθε νυφικό, εκτός των άλλων, «αφηγείται» διάφορες ιστορίες, τόσο της γυναίκας που το φόρεσε όσο και της εποχής κατά την οποία δημιουργήθηκε.

Το φωτογραφικό υλικό που συμπληρώνει την έκθεση προέρχεται από τη Φωτοθήκη του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και τους πολυάριθμους φίλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για αποστολή οικογενειακών γαμήλιων φωτογραφιών.

Η συνέργεια μεταξύ των δύο φορέων εντάσσεται στις δράσεις που θα υλοποιηθούν με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018.

Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαΐου έως 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024