Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι καλή ιδέα να κάνω χωριστές διακοπές με το σύντροφό μου;

Είναι καλή ιδέα να κάνω χωριστές διακοπές με το σύντροφό μου;

Και να βρούμε έναν τρόπο να παραμείνουμε μαζί χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στη σχέση μας;

Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι το κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστό και λειτουργεί διαφορετικά από τα υπόλοιπα. Υπάρχουν ζευγάρια που είναι συνεχώς μαζί και κάνουν τα πάντα, υπάρχουν εκείνα που είναι μαζί εξ αποστάσεως αλλά και εκείνα που δρουν πιο αυτόνομα. Αυτά που δυσκολεύονται περισσότερο στο να κάνουν χωριστές διακοπές είναι της πρώτης κατηγορίας.

Γιατί όμως είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε τις χωριστές διακοπές για πρώτη φορά; Τι μπορεί να κερδίσετε μέσα από αυτό και γιατί δεν χρειάζεται να δημιουργηθούν εντάσεις;

  • Έχετε και φίλους. Πολλά ζευγάρια, από την αρχή κιόλας της σχέσης τους, ξεχνούν τις παρέες και τους φίλους που είχαν και κάνουν επίκεντρο της ζωής τους το/τη σύντροφο. Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθείτε την εργένικη ζωή και να κανονίσετε τέλειες διακοπές, ο καθένας με τους κολλητούς του; Μία κοριτσοπαρέα σε ένα νησί μπορεί να περάσει αξέχαστα και να κάνει τις τρέλες που δεν θα έκανε αν πήγαινε εκεί με τα αγόρια της.
  • Θα λείψει ο ένας στον άλλο. Αν μάλιστα μένετε μαζί, είναι καλό και φέρνει έναν αέρα ανανέωσης στη σχέση.  Αναζωογονήστε, γεμίζετε τις μπαταρίες σας και βλέπετε το σύντροφό σας με άλλο μάτι.
  • Θα αναθεωρήσετε πράγματα. Η ρουτίνα και η συνήθεια μπορεί να κρατά μαζί δύο ανθρώπους. Αν πάρεις όμως λίγο τις αποστάσεις σου, μπορεί να αντιληφθείς ότι δεν θέλεις να είσαι άλλο με αυτόν τον άνθρωπο. Επομένως, ο χωρισμός μπορεί να είναι για καλό και να σηματοδοτεί μία νέα φάση για εσένα.
  • Λειτουργείτε ως ανεξάρτητες προσωπικότητες. Οι διακοπές μαζί δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε και ένα δεμένο ζευγάρι. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να περάσετε χρόνο, χωρίς να είστε όλη την ώρα μαζί. Αν κάνετε ό,τι θέλετε, δεν δημιουργείτε πίεση ο ένας στον άλλο και λειτουργείτε αυτόνομα αλλά αγαπημένα.
  • Δεν αντέχεις τις παραξενιές του. Όσο και να αγαπάς έναν άνθρωπο, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που θα σε εκνευρίζουν στο σύντροφό σου. Και ενώ σου αρέσει να μιλάς μαζί του, να βγαίνετε και να μοιράζεστε ένα χόμπι, το θέμα συγκατοίκηση ή συνύπαρξη στον ίδιο χώρο για πολύ είναι δύσκολο και σε κάνει κουρέλι. Συνεπώς, καλύτερα να πας διακοπές με τις φίλες σου και να περάσεις καλά με αυτόν τον τρόπο.
  • Το έχετε συζητήσει και το θέλετε πολύ. Αν υπάρχει κάτι που θέλετε πολύ, δεν είναι ανάγκη να ακολουθείτε τα κοινωνικά στερεότυπα και να κάνετε αυτό που ‘πρέπει’. Ίσως το έχετε ανάγκη για διαφορετικούς λόγους, αλλά οι διακοπές με φίλους δίνουν άλλη ενέργεια στην ψυχολογία σας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024