Φημισμένο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Κέρκυρας με αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή, η Παλαιοκαστρίτσα, που απέχει 23,5 χλμ ΒΔ από την πόλη της Κέρκυρας, συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό παραθεριστών χάρη στις δαντελωτές ακρογιαλιές της, τους γραφικούς ορμίσκους της με τα γαλαζοπράσινα νερά, τις ελιές και τα πεύκα που φθάνουν έως τη θάλασσα.

 

Στο μικρό λιμάνι της δένουν εκδρομικά σκάφη και νοικιάζονται βάρκες για μικρές εξορμήσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή δεσπόζει η μονή της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας, που ιδρύθηκε το 13ο αιώνα. Το σύγχρονο οικοδόμημα με τα ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία χρονολογείται στο 18ο-19ο αιώνα. Σε πτέρυγα του μοναστηριού εκτίθενται φορητές βυζαντινές και μεταβυζαντινές εικόνες, άμφια, ιερά βιβλία και σκεύη.

Με ορμητήριο την Παλαιοκαστρίτσα, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα χωριά Δουκάδες, Λιαπάδες και Λάκωνες, καθώς και το βυζαντινό φρούριο Αγγελόκαστρο.

Το Αγγελόκαστρο, σκαρφαλωμένο στην κορυφή λόφου με πανοραμική θέα (σε απόσταση 1 χλμ από το χωριό Κρήνη), οικοδομήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο Κομνηνό, δεσπότη της Ηπείρου. Αποτελούσε το δυτικότερο φυλάκιο του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Στο εσωτερικό του φρουρίου βρίσκονται οι εκκλησίες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και της Αγίας Κυριακής.
Λάκωνες