Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοφή τρέλα ή ανόητη λογική;

Σοφή τρέλα ή ανόητη λογική;

Η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη ομάδα φέτος στην Ισπανία;

Ντάμπλ ή Τσάμπιονς Λιγκ; Η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η καλύτερη ομάδα φέτος στην Ισπανία; Το ερώτημα θα τεθεί τις επόμενες ώρες με αφορμή το κυριακάτικο clasico στο Καμπ Νου.

Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματά της. Είναι σαν να συγκρίνεις έναν πρωταθλητή των 100 μέτρων με έναν του μαραθωνίου.

Τα νήματα των ομάδων τα κινούν άνθρωποι και ίδιον των τελευταίων είναι να θέλουν πάντοτε αυτό που δεν έχουν.

Οι Καταλανοί θα αντάλλασσαν ευχαρίστως το νταμπλ με την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. Και οι Μερένχες σίγουρα θα ήθελαν δίπλα στα ευρωπαϊκά τους τρόπαια περισσότερα εθνικά.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της κατάκτησης του τίτλου στο πρωτάθλημα και αυτόν στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι το περιθώριο που έχεις στο λάθος.

Στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που για τους κολοσσούς ξεκινά ουσιαστικά στα νοκάουτ παιχνίδια, ένα μπλάκ άουτ όμοιο με αυτό που υπέστη η Μπαρτσελόνα στη Ρώμη είναι αρκετό για να τους καταδικάσει στον αποκλεισμό. Στο πρωτάθλημα αντίθετα, υπάρχει το περιθώριο της διόρθωσης. Ωστόσο, στην εθνική διοργάνωση χρειάζεται μεγαλύτερη αντοχή που κατά τους προπονητές, είναι το στοιχείο που καταδεικνύει και την ανωτερότητα μιας ομάδας.

Η παραδοξότητα στην ευρωπαϊκή με την εθνική επιτυχία αποτυπώνεται στην πρόσφατη ιστορία της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Κόκκινοι έχουν συμπληρώσει 28 χρόνια από τη χρονιά που πανηγύρισαν τον τελευταίο τους τίτλο που ήταν στην προ Πρέμιερ Λιγκ εποχή. Στο διάστημα αυτό ωστόσο έφτασαν σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ κατακτώντας το τρόπαιο με επική ανατροπή επί της Μίλαν, το 2005, πρόσθεσαν στον τροπαιοθήκη τους το Κύπελλο UEFA το 2001 και τα Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ το 2001 και το 2005.

Επομένως, η Ευρώπη είναι πιο εύκολη από την Πρέμιερ Λιγκ. Πράγματι είναι; Τότε γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κυριάρχησε στο αγγλικό ποδόσφαιρο την ίδια περίοδο, κατακτώντας 13 τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ, κατάφερε να σηκώσει μόλις δύο Τσάμπιονς Λιγκ;

Η τρέλα του ποδοσφαίρου μπορεί να αποδοθεί μόνο από την ιστορική φράση του ίσως σπουδαιότερου ισπανού συγγραφέα, Μιγκέλ Θερβάντες:«Τι προτιμάς; Σοφή τρέλα ή ανόητη λογική;».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024