Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μετρό της Νέας Υόρκης μέσα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Το μετρό της Νέας Υόρκης μέσα από ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπόγειος σιδηρόδρομος της Νέας Υόρκης αποτελεί έμπνευση για έναν καλλιτέχνη. Εκθέσεις, φωτογραφίες, πίνακες, τραγούδια και σκηνικά από αγαπημένες μας ταινίες και σίριαλ συμπεριλαμβάνουν ιστορίες από την υπόγεια κοιτίδα έμπνευσης  της  Αμερικανικής μητρόπολης. Τι θα ήταν όμως πραγματικά η Νέα Υόρκη χωρίς μετρό;  Σίγουρα όχι όπως την γνωρίζουμε σήμερα. […]

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπόγειος σιδηρόδρομος της Νέας Υόρκης αποτελεί έμπνευση για έναν καλλιτέχνη. Εκθέσεις, φωτογραφίες, πίνακες, τραγούδια και σκηνικά από αγαπημένες μας ταινίες και σίριαλ συμπεριλαμβάνουν ιστορίες από την υπόγεια κοιτίδα έμπνευσης  της  Αμερικανικής μητρόπολης. Τι θα ήταν όμως πραγματικά η Νέα Υόρκη χωρίς μετρό;  Σίγουρα όχι όπως την γνωρίζουμε σήμερα.  Είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο εκτεταμένα δίκτυα αστικών συγκοινωνιών στον κόσμο, με 468 σταθμούς σε λειτουργία], 337 χιλιόμετρα διαδρομών που μεταφράζονται σε 1.056 χιλιόμετρα τροχιάς σε χρήση και 1.355 χιλιόμετρα τροχιάς στο σύνολο. Αρκετοί αριθμοί και απίστευτο σκορ.

Ο Λουκ Κόρντας  είναι ανεξάρτητος φωτογράφος με κέντρο τη Νέα Υόρκη, ο οποίος ξεκίνησε το φωτογραφικό ταξίδι του πριν από δέκα περίπου χρόνια, εστιάζοντας κυρίως στα πορτρέτα και την φωτογραφία του δρόμου. Έμεινε απολύτως πιστός σε αυτά τα δύο είδη μέχρι και σήμερα και καλεί τη NYC «μια ιδανική παιδική χαρά» για το πάθος του και κάθε καλλιτέχνη.

Ο Κόρντας μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2014 και από τότε συνεχίζει να απαθανατίζει την ποικιλία της  μαγικής πόλης σε εικόνες. Το μετρό για αυτόν τον φωτογράφο είναι σαν μια διαφορετική, μικρότερη πόλη με το δικό του οικοσύστημα που προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλομορφία σε σχετικά μικρό έδαφος. Τα αγαπημένα του θέματα είναι τα ζευγάρια, τα παιδιά, οι μοναχικοί άνθρωποι και εκείνοι που είναι βυθισμένοι στις σκέψεις τους. Ο Κόρντας τους φωτογραφίζει ασπρόμαυρα για να τιμήσει την κλασική φωτογραφία των αρχών του 20ου αιώνα, με αποτέλεσμα συναρπαστικές και δυναμικές εικόνες που υπογραμμίζουν το συναίσθημα και όχι το περιβάλλον. Απλά μετακινήστε το ποντίκι σας στον επόμενο «σταθμό» και δείτε τις υπέροχες εικόνες του.

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024