Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο διαδραστικό Doodle τιμά το Ζωρζ Μελιές

Το πρώτο διαδραστικό Doodle τιμά το Ζωρζ Μελιές

Το έργο του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή απεικονίζεται με σύγχρονη τεχνολογία από την Google.

Ανοίγοντας κανείς σήμερα τη σελίδα της Google θα αντικρίζει ένα εντυπωσιακό Doodle που πρώτη φορά αποδίδεται με την εικονική πραγματικότητα του VR. Μια μικρούς μήκους ταινία σε μορφή κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Επιστροφή στη Σελήνη» γιορτάζει τη ζωή και το έργο του Γάλλου κινηματογραφιστή Ζώρζ Μελιές.

Οι επισκέπτες της Google θα μπορούν με ένα απλό κλικ να βλέπουν το βίντεο σε 360 μοίρες, απολαμβάνοντας το θαύμα της εικονικής πραγματικότητας.

Η Google μας συστήνει στο Γάλλο σκηνοθέτη, Ζώρζ Μελιές που ήταν γνωστός ως πρωτοπόρος των οπτικών εφέ, αλλά και των πρώτων ταινιών του 20 αιώνα.

Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 8 Δεκεμβρίου του 1861 και το ξεκίνημα του ως θαυματοποιός και ταχυδακτυλουργός στο θέατρο Ρομπέρ Χουντίν εξελίχθηκε στη μετέπειτα μαεστρία του στα οπτικά εφέ. Μάλιστα οι πρώτες ταινίες που άρχισε να σκηνοθετεί μόνος του παρουσίαζαν ταχυδακτυλουργικά θεάματα. Σύντομα δημιούργησε τις δικές του ταινίες και σειρές, στις περισσότερες από τις οποίες πρωταγωνίστησε κιόλας.

Το μικρόβιο του σκηνοθέτη τον οδηγούσε διαρκώς στη χρήση νέων κινηματογραφικών τεχνικών αφήγησης, έτσι ώστε να αποδώσει στην γιγαντοοθόνη όλα όσα είχε στο μυαλό του. Δε δίσταζε μάλιστα να κινηματογραφήσει τον ίδιο του τον εαυτό αλλεπάλληλες φορές για να καταφέρει να δημιουργήσει της ψευδαίσθηση μιας επταμελούς μπάντας πανομοιότυπων μουσικών.

Η δεξιοτεχνία του χαρακτηρίζουν τα έργα μέχρι και σήμερα, ενώ θεωρείται ο πρωτοπόρος των ειδικών εφέ. Η πιο δημοφιλής ταινία του Μελιές «Ταξίδι στη Σελήνη» περιέγραφε για πρώτη φορά ένα διαστημικό ταξίδι, γι’ αυτό αποτελεί ένα πρώτο δείγμα ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Τα πρωτεία του αποδίδονται και για τη σκηνοθεσία της πρώτης ταινίας τρόμου με τίτλο, «Το κάστρο του διαβόλου» που κυκλοφόρησε το 1896.

Οι καινοτομίες του στη σκηνοθεσία και τον κινηματογράφο σήμερα φαντάζουν απλοϊκές, αλλά στην εποχή του κατάφερε να δημιούργησε τις πρώτες έγχρωμες ταινίες, χρωματίζοντας κινηματογραφικά καρέ με το χέρι του.

Σήμερα λοιπόν είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε ένα εντυπωσιακό doodle, οι προετοιμασίες για το οποίο ξεκίνησαν από την ομάδα της Google το περασμένο έτος, με την παραγωγή του να διαρκεί συνολικά 6 μήνες.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024