Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορεία ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ προς το υπουργείο Οικονομικών [Βίντεο]

Πορεία ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ προς το υπουργείο Οικονομικών [Βίντεο]

Με ανθοδέσμες στα χέρια χαρακτηρίζουν ειρωνικά λουλουδένιο τα πλεονάσματα αλλα αρκετοί ειναι και οι συγκεντρωμένοι που κρατούν χάρτινες ασπίδες που γράφουν «ελληνική αστυνομία - αριστερά ματ»

Μετά την συγκέντρωση τους στο Γενικό λογιστήριο του κράτους, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αλλα και της ΑΔΕΔΗ πραγματοποιούν αυτή την ωρα πορεία προς το υπουργείο οικονομικών.

Με ανθοδέσμες στα χέρια χαρακτηρίζουν ειρωνικά λουλουδένιο τα πλεονάσματα αλλα αρκετοί ειναι και οι συγκεντρωμένοι που κρατούν χάρτινες ασπίδες που γράφουν «ελληνική αστυνομία – αριστερά ματ».

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της:

«Η Κυβέρνηση, με κοινή διυπουργική απόφαση, συγκρότησε 17μελή επιτροπή «για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» στην οποία δεν μετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων (ούτε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ούτε καμιάς Ομοσπονδίας) σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες επιτροπές υπήρχε θεσμική συμμετοχή των εργαζομένων. Μετά την κινητοποίηση της 3ης του Απρίλη κάλεσε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταθέσει τις απόψεις της στην επιτροπή, χωρίς και πάλι να συμπεριλάβει θεσμικά κανένα εκπρόσωπό μας στην Ομάδα εργασίας.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει ως στόχο την περικοπή του επιδόματος και τον περιορισμό των εργαζομένων που το δικαιούνται. Εξάλλου η επίκληση του άρθρου 18 του Ν.4354/15 -νόμος για το μισθολόγιο- αυτό καταδεικνύει. Η Κυβέρνηση σε πλήρη συμφωνία με τους θεσμούς αντιμετωπίζει το θέμα ως οικονομικό δείκτη με κόστος που πρέπει να περικοπεί».

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024