Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Βίτσας: «Όχι στη λογική ανοιχτών συνόρων»

Δημήτρης Βίτσας: «Όχι στη λογική ανοιχτών συνόρων»

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη συνέντευξη που παραχωρεί στα «ΝΕΑ» ξεκαθαρίζει ότι η Αθήνα δεν υιοθετεί λογική «ανοιχτών συνόρων» στο Προσφυγικό

«Οχι» σε λογικές παροχολογίας λόγω πολιτικού κόστους, λέει ο Δημήτρης Βίτσας, υποστηρίζοντας ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο και με αξιοπιστία να σταθεί στα πόδια της μετά τον Αύγουστο. Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη συνέντευξη που παραχωρεί στα «ΝΕΑ» ξεκαθαρίζει ότι η Αθήνα δεν υιοθετεί λογική «ανοιχτών συνόρων» στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για αναλογικό καταμερισμό του βάρους σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Πώς θα διαχειριστεί η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος από την υλοποίηση του προγράμματος;
Η κυβέρνηση σε 120 ημέρες βγάζει τη χώρα από την επιτροπεία μέσα από συγκεκριμένη συμφωνία. Οποιος διαφωνεί θα πρέπει να πει ακριβώς τι προτείνει. Εχουμε διανύσει μια πορεία και δεν πρόκειται να αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Εξοδος με νέα μείωση στις συντάξεις;
Η συμφωνία προβλέπει εξοικονόμηση κατά 1% του ΑΕΠ από το Ασφαλιστικό και 1% αύξηση εσόδων από το φορολογικό σύστημα σε δύο χρόνια. Για να το αντιρροπήσουμε ψηφίσαμε τα αντίμετρα με μείωση φορολογικών συντελεστών και άλλες παροχές που ανακουφίζουν τις ασθενέστερες ομάδες και όλους εκείνους που έχουν πληρώσει το μεγάλο τίμημα όλα αυτά τα χρόνια και τη νέα γενιά.

Αρα, αποφυγή των μειώσεων δεν βλέπετε…
Κάναμε μια συμφωνία. Την τηρούμε και αναμένουμε από τους εταίρους μας να εκπληρώσουν και τις δικές τους υποχρεώσεις. Τις δυνατότητες να διαπραγματευτούμε τις ξέρει το οικονομικό επιτελείο. Στον βαθμό που υπάρχουν δυνατότητες και δεν θέτουν σε κίνδυνο την έξοδο από το Μνημόνιο θα τις αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Ομως, όταν πηγαίνεις να φτιάξεις ένα διαφορετικό μέλλον, δεν πρέπει να υπάρχουν εκπλήξεις για κανέναν. Ούτε για τον λαό, ούτε για τους εταίρους, ούτε για τις αγορές. Χρειάζεται ειλικρίνεια και σχέδιο. Είναι η ώρα μιας νέας Ελλάδας και με βάση αυτό προχωράμε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ 

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024