Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πορτραίτα από κονσερβοκούτια του Άλαν Ρούμπιν

Τα πορτραίτα από κονσερβοκούτια του Άλαν Ρούμπιν

Τα 48 από τα 56 γλυπτά είναι πορτραίτα καλλιτεχνών

Ο νεοϋορκέζος καλλιτέχνης Άλαν Ρούμπιν δεν είχε χώρο στο στούντιό του. Έπρεπε να βρει λύση. Και τη βρήκε. Άρχισε να φτιάχνει γλυπτά αυτοπροσωπογραφιών γνωστών καλλιτεχνών, κάθε ένα ζωγραφισμένο στο ύφος του εκάστοτε καλλιτέχνη: έναν μετα-ιμπρεσιονιστή Βαν Γκογκ, παραδείγματος χάρη. Το υλικό του; Κονσερβοκούτια.

«Στην αρχή έκανα γλυπτά πορτραίτα των γατιών μου, του εαυτού μου και του συντρόφου μου» δήλωσε. Το 2016, φιλοτέχνησε το πρώτο γλυπτό πορτραίτο ενός μαιτρ της τέχνης (ήταν του Πάμπλο Πικάσο). Έτσι ξεκίνησε τη σειρά έργων του CANON, που συνεχίζει έως σήμερα.

Δηλώνει ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες που του προσφέρει το υλικό με το οποίο δουλεύει. «Τα κουτιά κονσέρβας ντομάτας έχουν ήδη το σχήμα κεφαλιών. Τα κουτιά μπισκότων πολλές φορές δίνουν καλούς κορμούς. Οι κονσέρβες φασολιών είναι κατάλληλες για βραχίονες και λαιμούς. Οι κονσέρβες σαρδελών μπορούν να δώσουν υπέροχα χέρια» εξηγεί.

Τα 48 από τα 56 γλυπτά πορτραίτα στη σειρά CANON – η οποία εκτίθεται στην Dellaware Valley Arts Alliance, στη Νέα Υόρκη, έως τις 5 Μαΐου – είναι πορτραίτα καλλιτεχνών και, από αυτά, τα 20 είναι πορτραίτα γυναικών καλλιτεχνών.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024