Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη: «Έργα πέρα από τις γραφές του Καβάφη»

Γεννάδειος Βιβλιοθήκη: «Έργα πέρα από τις γραφές του Καβάφη»

Έκθεση της γλύπτριας Αλεξάνδρας Αθανασιάδη

Βιβλία που κρέμονται από τους τοίχους, βιβλία τοποθετημένα σε ένα μεγάλο τραπέζι, μερικά από αυτά περισσότερο, άλλα λιγότερο ανοιχτά, καράβια από παλαιωμένα ξύλα, παλιά παραμορφωμένα ξύλινα παράθυρα, πήλινα βήματα που σχηματίζουν ένα μονοπάτι.

Είναι μερικά από τα εμπνευσμένα από τον Καβάφη έργα που παρουσιάζει η γλύπτρια Αλεξάνδρα Αθανασιάδη στη νέα πτέρυγα «Ιωάννης Μακρυγιάννης» της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.

Αφετηρία για την έκθεση ήταν η επανέκδοση του «Τετραδίου Σεγκόπουλου», με τα 22 χειρόγραφα ποιήματα του Καβάφη.

Παίρνοντας στα χέρια μου το «Τετράδιο Σεγκόπουλου», λέει η γλύπτρια, «ο γραφικός χαρακτήρας του Καβάφη με έκανε να αισθανθώ ότι ήθελα κάτι να κάνω. Επέλεξα 18 αντίτυπα, παλαίωσα τις σελίδες τους με τσάι και καφέ, με μολύβι ή ακόμη και σκίζοντας τις άκρες, κι άρχισα να δημιουργώ τα δικά μου βιβλία».

«Εμπνευσμένη από τον Καβάφη, η έκθεση της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη εξερευνά τα όρια της αποκάλυψης του εσωτερικού μας κόσμου. Τα βιβλία κατέχουν περίοπτη θέση, μιας και υπαινίσσονται εύγλωττα διαφορετικές καταστάσεις του εαυτού σε ανοικτή και κλειστή μορφή» δηλώνει δίνοντας το στίγμα της έκθεσης η διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, δρ Μαρία Γεωργοπούλου.

Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη «λειτουργεί άμεσα σχεδιάζοντας, πλάθοντας, επιλέγοντας και αναπτύσσοντας μορφές, υφές και τρόπους, με σκοπό μια παράλληλη έκφραση του ποιητικού λόγου» τονίζει σχολιάζοντας τη δουλειά της γλύπτριας η ιστορικός Τέχνης Έφη Ανδρεάδη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024