Ακόμα καλύτερα, θα θέλει και εκείνο να συμμετάσχει στη διαδικασία των κατασκευών και να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί σου ή με τον μπαμπά του. Αντί να ξοδεύεις λεφτά χωρίς λόγο και να του στερείς τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, δες πώς μπορείς να φτιάξεις χειροποίητα… παιχνίδια με τα οποία μπορεί να παίζει μόνο του ή/και με τους φίλους του.

Σκηνή για camping

Δεν υπάρχει παιδί (και ενήλικας) που να μην ενθουσιάζεται με την ιδέα μίας αυτοσχέδιας σκηνής στο δωμάτιό του. Εκτός από το κρεβάτι, μπορεί να έχει τη δική του κατασκευή που είναι πιο απλή από όσο νομίζεις. Πάρε μία καρέκλα βεράντας με ξύλινα στηρίγματα και τοποθέτησέ την ανάποδα. Μπορείς να ράψεις έξτρα ύφασμα από πάνω για να μην μπαίνει πολύ φως ή απλά να απλώσεις ένα λεπτό πάπλωμα με χρώματα και prints.

H τσουλήθρα σπιτιού

Αν δεν υπάρχει χρόνος να πηγαίνεις τα παιδιά στο πάρκο και τις κούνιες, φτιάξτε μαζί μία χαρτονένια τσουλήθρα αλλά φρόντισε να έχει γερή βάση και να στερεώνεται καλά στη σκάλα. Όταν τελειώνει το παιχνίδι, καλό είναι να την βγάζετε για να μην έχουμε ατυχήματα.

Τέλειος πάγκος για εργαλεία

Αν έχεις κάποιο παλιό κομοδίνο που χρησιμοποιείς, μην το πετάξεις. Πέρασε τις επιφάνειες με έντονα χρώματα και βίδωσε μία ‘πλάτη’ για να μπορεί να κρεμάει το παιδί τα ‘εργαλεία’ του. Ό,τι πρέπει για μελλοντικούς μηχανικούς.

Κουκλοθέατρο στο σπίτι

Δεν χρειάζεται να κάνεις grande πράγματα για να φτιάξεις όμορφα και πρακτικά παιχνίδια. Η περισσότερη χαρά εξάλλου βρίσκεται στη διαδικασία που μοιράζεσαι με το παιδί. Κάνε ένα μίνι κουκλοθέατρο με την πίσω και κάτω όψη μίας χάρτινης κούτας, γράψε το όνομα της παράστασης και κόλλησε δύο μαντίλια στις δύο πλευρές κρεμώντας από μία σειρά με λαμπάκια.

Ντράμερ με κατσαρόλες

Γίνε ευρηματική σε ένα λεπτό τοποθετώντας κατσαρόλες και μπολ ανάποδα στο πάτωμα. Δώσε στο παιδί ξύλινες κουτάλες και άφησέ το να εκτονωθεί. Στο τέλος, μπορεί να σε βοηθήσει μαζεύοντας τα σκεύη.

Φέρε την παραλία στο σπίτι

Τα παλιά μακρόστενα τελάρα ή μία μικρή κατασκευή με μεγάλες τάβλες είναι το ιδανικό στήριγμα για την άμμο. Πρόσθεσε κουβαδάκια και παιχνιδάκια, μία κανονική ομπρέλα ή θαλάσσης (ανάλογα το μέγεθος της κατασκευής) και βάλε στο παιδί μπόλικο αντηλιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας