Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι σχέση έχει η Μελάνια Τραμπ με το στυλ

Τι σχέση έχει η Μελάνια Τραμπ με το στυλ

Γεννημένη στο Νόβο Μέστο, της Σλοβενίας  πριν σαράντα επτά χρόνια η Μελάνια Κνάους- Τραμπ δεν φανταζόταν ποτέ πως από μοντέλο για μαγιό σε ανδρικά περιοδικά θα κατέληγε να χρισθεί η Πρώτη Κυρία της Αμερικής. Η επαφή της  με το στυλ όμως δεν ήταν κάτι που της επιδόθηκε με τον τωρινό της τίτλο, αφού η μητέρα […]

Γεννημένη στο Νόβο Μέστο, της Σλοβενίας  πριν σαράντα επτά χρόνια η Μελάνια Κνάους- Τραμπ δεν φανταζόταν ποτέ πως από μοντέλο για μαγιό σε ανδρικά περιοδικά θα κατέληγε να χρισθεί η Πρώτη Κυρία της Αμερικής. Η επαφή της  με το στυλ όμως δεν ήταν κάτι που της επιδόθηκε με τον τωρινό της τίτλο, αφού η μητέρα της Αμαλία  ήταν μοδίστρα δουλεύοντας για μια τοπική βιοτεχνία ρούχων. «Η μαμά μου ήταν στην επιχείρηση μόδας. Ήμουν 5 χρονών όταν έκανα την πρώτη μου πασαρέλα και έκανα διαφημίσεις στα 16, «δήλωσε η Μελάνια στην ιστοσελίδα Parenting πριν από λίγα χρόνια. «Πήγα επαγγελματικά μετά από τις σπουδές μου. Η μαμά μου αγαπούσε τη μόδα. Μας αρέσει να ταξιδεύουμε και να επισκεπτόμαστε την Ιταλία και το Παρίσι «. Αργότερα και οι σπουδές της φαίνεται να είχαν κατεύθυνση καλλιτεχνική και ενδυματολογική, αφού η ίδια αποφάσισε να σπουδάσει σε Σχολή Δεύτερης Ευκαιρίας , στην πόλη της Λιουμπλιάνας, στον τομέα της φωτογραφίας και του σχεδίου, όπου άφησε τις σπουδές της ένα χρόνο αργότερα. Αργότερα μπήκε στην ζωή της το μόντελινγκ επαγγελματικά και μετακόμισε στην Αμερική, από όπου δούλεψε σε αρκετά περιοδικά και οίκους στην Αμερική, την Αγγλία και την Βουλγαρία.

Ο κόσμος της μόδας ήταν πια ο δικός της κόσμος και εκείνη ήταν ευτυχισμένη. Περνούσε ατελείωτες ώρες στα σετ των φωτογραφίσεων και τις πασαρέλες με αποτέλεσμα το αισθητικό της κριτήριο να οξύνεται και να αλλάζει. Τα χρόνια περνούσαν και μετά από μία διαμάχη για την νομιμότητα της στην Αμερική (περίεργο πράγμα το κάρμα) κατάφερε να γίνει επίσημη πολίτης της χώρας και λίγα χρόνια αργότερα η τρίτη σύζυγος του επιχειρηματία τότε Ντόναλντ Τραμπ. Μετά εκείνη αφοσιώθηκε στον γάμο της, την ανατροφή του παιδιού της, στο σχεδιασμό κοσμημάτων και τώρα πια στα κοινά.

Η Μελάνια Τραμπ είχε δηλώσει παλαιότερα ότι αν ο σύζυγος της εκλεγεί, η παρουσία της ως πρώτη κυρία θα είναι παραδοσιακή. Επίσης, θα βοηθούσε σε όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο, αλλά και τα ανήλικα παιδιά στη χώρα, ενώ παράλληλα θα καταπολεμούσε τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό. Είναι όμως το λουκ της εκείνο μίας παραδοσιακής Πρώτης Κυρίας; Αναλογίζοντας την προκάτοχο της, Μισέλ Ομπάμα, είχε να καλύψει μία τεράστια θέση στο στυλ και την κυριαρχία της στον νέο της ρόλο. Η Μισέλ Ομπάμα έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό μόδας Vogue και το απαράμιλλο στυλ της γέμισε αναρίθμητες σελίδες σε περιοδικά μόδας, ήξερε πάντα πώς να είναι αρεστή, στιλάτη και πάνω από όλα ήξερε να τονίζει τα δυνατά της στοιχεία. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, η Μελάνια αποφάσισε να αντιγράψει από την προκάτοχο της τον λόγο από την πρώτης της ομιλία και όχι το στυλ στις εμφανίσεις της.

Το 2018 με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να στέφουν κάθε μέρα και άλλη γυναίκα σαν πιο καλοντυμένη, η κούρσα του σωστού φορέματος είναι πιο δύσκολη από ποτέ, ειδικά αν φέρεις και ένα βαρύγδουπο τίτλο στην συμμετοχή σου. Τα περιοδικά, οι οίκοι μόδας και οι ιστοσελίδες αρχικά ήταν εχθρικά με τις εμφανίσεις της Πρώτης Κυρίας, ίσως σαν αντίδραση στην εκλογή του συζύγου της και διάσημοι σχεδιαστές αρνήθηκαν να την ντύσουν από την πρώτη μέρα της εκλογής του νέου πλανητάρχη. Τεράστια ονόματα της μόδας, όπως αυτό του σχεδιαστή Τομ Φορντ, του Ζακ Ποσέν και του Μαρκ Τζείκομπς της έκλεισαν – μέχρι στιγμής – ηχηρά την πόρτα και φαίνεται πως ο πόλεμος έχει αρχίσει. Ασφαλώς δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο να βρεθεί «σωτήρας» αφού πρόκειται για μία αντικειμενικά όμορφη γυναίκα, με τέλειο κορμί και πάνω από όλα είναι η σύζυγος του προέδρου.

Οι οίκοι Ραλφ Λώρεν και Ντόλσε Γκαμπάνα ήταν οι πρώτοι που ανέλαβαν ενεργό δράση. Οι παραγγελίες μεγαλώνουν ολοένα και εκείνη ακόμα και τώρα έχει τη τελευταία λέξη για τις εμφανίσεις της. Προτιμά, μέχρι στιγμής, την απλότητα και τον μινιμαλισμό με όχι τόσο ελαφρύ μακιγιάζ και έμφαση στα μάτια. Παρακάτω, θα δούμε και θα σχολιάσουμε  κάποιες δημόσιες εμφανίσεις της Πρώτης Κυρίας:

Για το ντεμπούτο της ως Πρώτη Κυρία στην επίσημη πρώτη , η Μελίνα φορούσε ένα γαλάζιο φόρεμα του οίκου Ραλφ Λώρεν. Η εταιρία του σχεδιαστή εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Η τελετή ορκομωσίας,  είναι μια εποχή για τις Ηνωμένες Πολιτείες να δείχνουν την καλύτερη εικόνα  τους  στον κόσμο. Ήταν σημαντικό για εμάς να υποστηρίξουμε και να γιορτάσουμε την παράδοση της δημιουργίας ενός εικονικού αμερικανικού στυλ για αυτή τη στιγμή». Η επιλογή ήταν ασφαλής, ο οίκος Λώρεν, είναι τελείως συγχρονισμένος με την παραδοσιακή Αμερική και ταυτισμένος με την Αμερικανίδα γυναίκα ( κυρίως του Νότου), που προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί. Το μήνυμα ήταν σαφές και η εμφάνιση κομψή, ονειροπόλα με μία δόση Τζάκι Κένεντι, αφού και η Τζάκι είχε φορέσει ακριβώς το ίδιο χρώμα και κόψιμο στην ορκωμοσία του  άντρα της το 1961.

Η Μελάνια Τραμπ επέλεξε ένα λευκό φόρεμα από τον Χερβ Πιέρ, για τον πρώτο της χορό ως Πρώτη Κυρία στο πάρτι της ορκωμοσίας του Ντόλαντ Τραμπ. Με ένα εξατομικευμένο ρούχο σε λευκό χρώμα, με μία λεπτή κόκκινη κορδέλα στη μέση και ένα αέρινο βολάν στο ένα μανίκι που κατέληγε στη μέση, επέλεξε αυτή την δημιουργία για να είναι η πρώτη της τουαλέτα στο νέο της αξίωμα. Το σκίσιμο δεν ήταν τολμηρό και η σιλουέτα του φορέματος αναδείκνυε το κορμί της και το χρώμα του ρούχου φώτιζε το πρόσωπο της. Ήταν λαμπερή με στοιχεία μοδάτα. Ο σχεδιασμός του φορέματος έγινε από τον Γάλλο σχεδιαστή και την ίδια! Για τον Πιέρ, πρώην επικεφαλής σχεδιαστής για τον οίκο Καρολίνα Χερέρα (οίκο που προτιμούσε η Μισέλ Ομπάμα και η Λώρα Μπους) αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη δημιουργία με την υπογραφή του. Εκείνη τον εμπιστεύτηκε και βγήκε κερδισμένη.

Το σύνολο είναι από τη συλλογή του φθινοπώρου του 2016 του οίκου Γκούτσι. Σε μια πράξη στιλιστικής διπλωματίας  βγήκε στο Πεκίνο, όπου συνόδευε τον Πρόεδρο Τραμπ σε περιοδεία στην Ασία, με ένα μαύρο κεντημένο φόρεμα, εμπνευσμένο από στοιχεία ενός παραδοσιακού τσεονγκσαμ ρούχου. Το φόρεμα σχεδιασμένο από  τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Αλεσάντρο Μισέλ, παρουσιάζει ένα ασύμμετρο κολάρο τριών κουμπιών που συνδέονται συνήθως με το κινεζικό ένδυμα. Η προσθήκη , ωστόσο, ροζ γούνινης επένδυσης στα μανίκια έδινε μία λεπτομέρεια σύγχρονη και χαριτωμένη. Το σύνολο ολοκληρώθηκε με παστέλ ροζ ψηλοτάκουνες γόβες, τις οποίες προτιμάει σε πολλές εμφανίσεις της. Η αναφορά στην κινεζική παράδοση έδειξε ενθουσιασμό και σίγουρα καλή προαίρεση.

Πρωτοχρονιά και όλα επιτρέπονται. Λίγη υπερβολή, ίσως λίγη παραπάνω λάμψη; Το σύνολο που επέλεξε την Πρωτοχρονιά πάντως είχε τα πάντα! Σχεδιασμένο από τον οίκο Έρντεμ, στο χρώμα της ροζ σαμπάνιας με παγιέτες και φλοράλ στοιχεία είχε συγκεντρώσει όλες της τάσεις της σεζόν. Σοφή επιλογή και άκρως μοδάτη! Μαζί με γόβες στο αγαπημένο της ροζ χρώμα και μακιγιαρισμένη απαλά σε γήινους τόνους έδεσαν άψογα με το κόψιμο του φορέματος και την εκδήλωση της Πρωτοχρονιάς. Τα φουσκωτά μανίκια έκαναν την εικόνα της σύγχρονη και νεανική, δίνοντας μία βίντατζ αισθητική στο ρούχο. Το φόρεμα κοστολογείται στα 5.500 δολάρια και το ίδιο βράδυ κιόλας κατάφερε να ρίξει την ιστοσελίδα παραγγελιών του οίκου.

Η τελευταία και μέχρι στιγμής πιο πολυσυζητημένη εμφάνιση της. Την Τρίτη, η Μελάνια Τράμπ εξέπληξε τον Λευκό Οίκο όταν φόρεσε ένα άσπρο σύνολό, με υπερμεγέθη καπέλο, για να φιλοξενήσει την πρώτη επίσημη κρατική επίσκεψη της Γαλλίας. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε μέσα στον Λευκό Οίκο, έγινε προς τιμήν του γαλλικού ζεύγους Μακρόν. Εκείνη επέλεξε ένα σακάκι και μια φούστα κόστους  2.195 δολαρίων, που συνδύασε με μπλε γόβες. Το σακάκι με έντονες βάτες και ασύμμετρο κόψιμο στο τελείωμα του, είχε συνδυαστεί με λευκή ζώνη με τετράγωνη αγκράφα στη μέση και έκλεινε το μάτι στη δεκαετία του ογδόντα. Φυσικά, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα στο τεράστιο καπέλο, φτιαγμένο από τον Χερβ Πιέρ. Μπορεί το καπέλο να ξεσήκωσε αντιδράσεις αλλά στην πραγματικότητα ήταν ότι πρέπει για το λουκ και την ηλιόλουστη μέρα. Μπορεί μία τέτοια δημιουργία να φοβίζει και το γείσο του καπέλου να μην είναι πολύ «φιλικό» σε συζητήσεις, πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι έκανε, εκτός από εντύπωση, ίσως το μεγαλύτερο βήμα για να βγάλουμε εμείς αυτή τη φορά το καπέλο στην Μελάνια Τραμπ.

Τομ Φορντ μήπως να το ξανασκεφτείς;

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024