Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεργασία του ΜΚΟ The Tipping Point με το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη

Συνεργασία του ΜΚΟ The Tipping Point με το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη

Στόχος, η ανάπτυξη μιας καινοτόμου τουριστικής συνείδησης

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Tipping Point, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, υλοποιεί τη δράση «Συνδέοντας σχολεία της Κρήτης με τον κόσμο του Τουρισμού», που έχει ως στόχο την ανάδειξη της αξίας του κλάδου του τουρισμού ως επιλογής ακαδημαϊκής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω δράση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης που «βλέπει» πέρα από τα παραδοσιακά πρότυπα τουριστικών επαγγελμάτων και εμπειριών εντός της τουριστικής σεζόν, καθώς και στην κάλυψη της ανάγκης για ενημέρωση μαθητών για το συγκεκριμένο κλάδο.

Πρόκειται να υλοποιηθεί αρχικά σε 5 σχολεία της Κρήτης, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω Live Video με επαγγελματίες του χώρου και να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις σχετικά με επιλεγμένες θεματικές ενότητες του τουρισμού. Για παράδειγμα, ποιες είναι οι θέσεις εργασίας σε μια ξενοδοχειακή μονάδα, τι σημαίνει ο τουρισμός για μια τοπική οικονομία, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ποια είναι η καθημερινότητα ενός σεφ, πώς δημιουργώ τη δική μου τουριστική επιχείρηση, ποιος είναι ο ρόλος ενός ξενοδόχου, τουριστικό μάρκετινγκ κ.ά.

Για την υλοποίηση της δράσης, η οποία θα διαρκέσει 15 μήνες, θα δημιουργηθεί μια κοινότητα μεντόρων, που θα αναλάβει να ενημερώσει τους μαθητές τόσο για τις προοπτικές εξέλιξης που υπάρχουν στον κλάδο του τουρισμού όσο και για το πώς έχει αλλάξει η τοπική οικονομία και κοινωνία μέσα από τον τουρισμό. Η κοινότητα αυτή θα αποτελείται από μέντορες διαφόρων ειδικοτήτων τουριστικών επαγγελμάτων, καθώς και από διαφορετικά τμήματα μιας ξενοδοχειακής μονάδας, ώστε να παρουσιάζονται όσο το δυνατόν περισσότερες επαγγελματικές επιλογές στο συγκεκριμένο κλάδο.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024