Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαράλαμπος Αθανασίου: Θεσμική παρωδία με το σκάνδαλο Novartis

Χαράλαμπος Αθανασίου: Θεσμική παρωδία με το σκάνδαλο Novartis

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης διατυπώνει αιχμές περί ανευθυνότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Πεπεισμένος για τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και οξύς στην κριτική του ως προς τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis – θεσμική παρωδία χαρακτηρίζει την προκαταρκτική επιτροπή στη Βουλή -, καθώς και το Μεταναστευτικό, εμφανίζεται σε συνέντευξη που παραχωρεί στο «Βήμα» ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου με τη ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου. Για το μείζον θέμα της έντασης με την Τουρκία, ο κ. Αθανασίου διατυπώνει αιχμές περί ανευθυνότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ζητώντας παράλληλα εθνική γραμμή και στρατηγική απομόνωσης του Ερντογάν, ενώ εκφράζει την αναγκαιότητα συνταγματικής αναθεώρησης, κρίνοντας ότι η διαδικασία θα πρέπει να εκκινήσει από την επόμενη Βουλή.

Υπάρχει «ψυχρός πόλεμος» με την Τουρκία, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, ή ζούμε μια νέα αλλά δύσκολη όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;
«Δυστυχώς, έχουμε εισέλθει σε περίοδο που ο Ερντογάν, επομένως και η Τουρκία, επιδίδεται σε σειρά προκλήσεων. Δεν είναι πρώτη φορά που στα ελληνοτουρκικά αντανακλώνται προβλήματα και νευρικότητα της Τουρκίας. Ούτε είναι τυχαία η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στην Τουρκία σε αυτή τη συγκυρία. Αυτή τη φορά όμως, για κακή μας τύχη, η ελληνική ηγεσία δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα με τη δέουσα ευθύνη. Όταν η εξωτερική μας πολιτική τίθεται στη διάθεση της πολιτικής επιβίωσης των ΑΝΕΛ, δεν μπορούμε να μιλάμε για υπευθυνότητα της κυβέρνησης. Απαιτείται κατ’ αρχάς να πέσουν οι τόνοι και έπειτα να χαραχθεί μια εθνική γραμμή, προκειμένου – και με τη βοήθεια των εταίρων μας – να απομονωθούν ο Ερντογάν και οι Τούρκοι αξιωματούχοι που εκφράζουν προκλητικές απόψεις».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024