Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Becoming Barbra», βιβλίο με πορτρέτα της ηθοποιού από τον Μπιλ Έπριτζ

«Becoming Barbra», βιβλίο με πορτρέτα της ηθοποιού από τον Μπιλ Έπριτζ

Η Μπάρμπρα Στράιζαντ έγινε η τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως και είναι μία από τις λίγες ηθοποιούς και τραγουδίστριες που έχουν κερδίσει βραβεία Emmy, Grammy, Oscar και Tony

Τα πρώτα χρόνια της καριέρας της Μπάρμπρα Στράιζαντ είναι το θέμα ενός νέου βιβλίου με πολύ προσωπικά φωτογραφικά πορτρέτα της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και ηθοποιού, έργα του θρυλικού φωτογράφου Μπιλ Έπριτζ.

Στο βιβλίο «Becoming Barbra» περιλαμβάνονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες της σταρ από το 1963 έως το 1966, που ακολουθούν το ξεκίνημά της από το Μπρούκλιν και τη μετακόμιση στο Μανχάταν έως την κατάκτηση της κορυφής. Η Μπάρμπρα Στράιζαντ έγινε η τραγουδίστρια με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως και είναι μία από τις λίγες ηθοποιούς και τραγουδίστριες που έχουν κερδίσει βραβεία Emmy, Grammy, Oscar και Tony.

Οι φωτογραφίες του 1963 παρουσιάζουν την Στράιζαντ στην αρχή της καριέρας της. Ο Έπριτζ ήταν τότε φωτογράφος του περιοδικού Life είχε πλήρη πρόσβαση στη νεαρή τραγουδίστρια και την φωτογράφισε να αγοράζει ρούχα σε κατάστημα μεταχειρισμένων, να δοκιμάζει ρούχα στο διαμέρισμά της, να εμφανίζεται στο «The Tonight Show with Johnny Carson» με ζωντανή σύνδεση από τη Νέα Υόρκη και να συναντιέται με τον παραγωγό του Μπρόντγουεϊ, Ντέιβιντ Μέρικ.

Όταν ο Μέρικ την επέλεξε ως πρωταγωνίστρια για το μιούζικαλ Ένα Αστείο Κορίτσι (Funny Girl) σε ηλικία 21 ετών το θεατρικό της χάρισε μία θέση ανάμεσα στους διάσημους.

Μέχρι το 1966, είχε γίνει «ένα αστέρι σε πλήρη τροχιά». Τα πλάνα του από εκείνη την περίοδο δείχνουν τη Στράιζαντ στα παρασκήνια σε πρόβες για τα CBS specials και σε επιδείξεις μόδας στο Παρίσι δίπλα στην Κοκό Σανέλ και τη Μάρλεν Ντίτριχ. Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες του Έπριτζ, όταν απαθανάτισε τον Ρίτσαρντ Άβεντον καθώς φωτογράφιζε την Στράιζαντ για τη γαλλική Vogue.

Η μαρτυρία του Έπριτζ είναι σημαντική όχι μόνο για την ομορφιά των φωτογραφιών, αλλά επειδή το έργο του «συλλαμβάνει» με ακρίβεια τη μετάβασή της από ένα «φυσιολογικό κορίτσι» στη σταρ Μπάρμπρα Στράιζαντ.

Ο Μπιλ Έπριτζ ήταν φωτογράφος, φωτορεπόρτερ, ο οποίος εργαζόταν για το Life, το National Geographic και πολλά άλλα περιοδικά. Ήταν γεννημένος στο Μπουένος Άιρες το 1938 και μεγάλωσε στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια και στο Νάσβιλ του Τενεσί. Έγινε γνωστός για τις φωτογραφίες του τη στιγμή της δολοφονίας του γερουσιαστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι.

Ήταν ένας από τους πιο εξέχοντες φωτορεπόρτερ του 20ου αιώνα, καθώς αιχμαλώτισε με τον φακό του εμπόλεμες ζώνες στη Λατινική Αμερική, το Γούντστοκ και την Κου Κλουξ Κλαν στην πολιτεία Μισσισιπή.

Τα έργα του Μπιλ Έπριτζ έχουν εκτεθεί μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Το βιβλίο «Becoming Barbra» κυκλοφόρησε στις 10 Απριλίου από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli New York.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024