Μια διαφορετική πρόταση για λήψη πρωτεΐνης κάνει στους πελάτες του σούπερ μάρκετ στην πόλη Άαχεν της Γερμανίας. Το κατάστημα δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουν μπέργκερ από… σκουλήκια.

Τα σκουλήκια, τα οποία θεωρούνται εξαιρετικά θρεπτικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες, είναι οι προνύμφες από σκάθαρια βουβαλιών και εκτρέφονται στην Ολλανδία.

«Είχα ενδοιασμούς αρχικά, αλλά πήρα και δεύτερη μερίδα γιατί είχε τόσο καλή γεύση» ένας πελάτης που το δοκίμασε, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το μπέργκερ από σκουλήκια είναι καλή εναλλακτική από το κρέας.

Ο Μπάρις Οζελ, συνιδρυτής της εταιρείας που έβγαλε τα συγκεκριμένα μπέργκερ στην αγορά, δήλωσε ότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς τεσσάρων ετών. Η ιδέα στον ίδιο και τον συνέταιρό του, Μαξ Κράμερ, ήρθε όταν ταξίδεψαν στη νοτιοανατολική Ασία, όπου δεν είναι κάτι ασυνήθιστο να τρώνε οι άνθρωποι έντομα.

«Είναι σχετικά απλό. Πρέπει να δημιουργήσεις ένα προϊόν με ωραία εικόνα, στην οποία δεν μπορεί να δει κανείς έντομα» είπε ο Οζέλ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που ελκύει τους καταναλωτές είναι η μυρωδιά των μπέργκερ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας