Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φύλακες βωμών και εστιών

Φύλακες βωμών και εστιών

Η Τουρκία επιτίθεται πλέον με ξεκάθαρο τρόπο στο ελληνικό κράτος, στη δικαιοσύνη, στους θεσμούς μας

Από τον Ιανουάριο του 2017, όταν ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη-έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που ήρθαν ικέτες στην πατρίδα μας, το τουρκικό καθεστώς λυσσομανά κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης. Όμως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που διέταξε την περασμένη βδομάδα την απελευθέρωση του πρώτου από τους Οκτώ, αποτέλεσε το αποκορύφωμα. Η προεδρική κομπανία της Τουρκίας πλέον επιτίθεται σύσσωμη, απειλώντας χωρίς κανένα πρόσχημα το κράτος μας και προσβάλλοντας τους θεσμούς μας.

Η κορύφωση ήρθε το Σάββατο, όταν ο ίδιος ο Ερντογάν είπε σε συνέντευξή του ότι αν η χώρα μας «επιστρέψει τους οκτώ» (λες και τους κλέψαμε) εκείνος ίσως δεχθεί «να συζητήσει την επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών» (λες και του ζητάμε χάρη). Στην προκλητικότητά του κατά της Ελλάδας, ο Ερντογάν πρόσθεσε τώρα και την αφ’ υψηλού ειρωνεία.

Κοινώς, μας κάνει πλάκα: αν εμείς υποταγούμε στο θέλημά του, λέει, εκείνος τότε ίσως δεήσει να εξετάσει το αίτημά μας!

Αυτό που δε μπορεί να διανοηθεί ο Ερντογάν και οι υποτακτικοί του είναι ότι όσο περισσότερο λυσσομανούν, τόσο ανεβαίνουν οι μετοχές της πατρίδας μας στα μάτια της δημοκρατικής ανθρωπότητας. Αλλά και στα δικά μας.

Οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων για τους Οκτώ αποτελούν κόσμημα για τη δημοκρατία μας, για τις ανθρωπιστικές αξίες, για το κράτος Δικαίου. Οι δικαστές μας έδειξαν και δείχνουν υψηλό φρόνημα σε δύσκολους καιρούς.

Και όσο πιο δύσκολοι είναι οι καιροί, όσο μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις και οι απειλές, τόσο μεγαλύτερο είναι το ηθικό τρόπαιο. Αποδεικνύοντας οι λειτουργοί της Θέμιδος, στα δύσκολα, ότι η Ελλάδα έχει δικαστές, δείχνουν ότι είμαστε ικανοί να προασπίσουμε αποτελεσματικά ό,τι πιο ιερό έχει μια δημοκρατία.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024