Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 5 κλειδιά για υγιή σεξουαλική ζωή

Τα 5 κλειδιά για υγιή σεξουαλική ζωή

Δεν έχει τόσο να κάνει με το πόσα κόλπα δοκιμάζεις κάθε φορά, αλλά με την επικοινωνία, την ειλικρίνεια και τη δοτικότητα

Καθώς μεγαλώνουμε, αναπτύσσουμε διάφορες θεωρίες και προσδοκίες για το πώς πρέπει να είναι το καλό σεξ, πόσο συχνά πρέπει να το κάνουμε και τι να περιμένουμε από τους άλλους. Η αλήθεια είναι όμως ότι το καλό σεξ και η ποιότητά του σχετίζεται περισσότερο με την ψυχολογία μας και με το κατά πόσο μπορούμε να συνδεθούμε με το σύντροφό μας. Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις μία οικειότητα και ένα ‘δέσιμο’, μειώνεις το άγχος και τις καταθλιπτικές τάσεις αυξάνοντας τα επίπεδα καλής διάθεσης.

Τι είναι όμως υγιής σεξουαλική ζωή; Ενώ ο καθένας από εμάς είναι ιδιαίτερη περίπτωση και διαφέρουμε ως προς τα πιστεύω και τις εμπειρίες μας, εντούτοις, υπάρχουν 5 κλειδιά που σηματοδοτούν καλές και υγιείς σεξουαλικές εμπειρίες σε ένα ζευγάρι.

Ξεπερνάει την πράξη και περιλαμβάνει στοργή, άγγιγμα, επιθυμία και απόλαυση. Με το να το θεωρείς απλώς μία πράξη, βάζεις αυτομάτως εμπόδια στην διερεύνηση της σεξουαλικότητας αλλά και στην ίδια τη σεξουαλικότητα.

Και οι δύο σύντροφοι είναι πρόθυμοι να εκπληρώσουν νέες εμπειρίες και φαντασιώσεις νιώθοντας ακόμα πιο επιθυμητοί. Προφανώς δεν θα έχεις τη διάθεση να κάνεις κάτι τέτοιο κάθε μέρα και δεν σημαίνει ότι κάθε φαντασίωση θα είναι εξίσου ικανοποιητική και για τους δύο αλλά θα διευρύνει τους ορίζοντες και των δύο δείχνοντας ο ένας στον άλλο ενδιαφέρον και αμοιβαία προσπάθεια.

Οι δύο σύντροφοι πρέπει να νιώθουν άνετα να λένε και όχι. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δοκιμάσουμε τα πάντα αλλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το συζητάμε και να μην κριτικάρουμε ο ένας τον άλλο.

Οι εκδηλώσεις αγάπης και τρυφερότητας γίνονται και χωρίς σεξ. Το να κρατάς το χέρι του άλλου, τα φιλιά ή ένα χαλαρωτικό μασάζ δεν οδηγούν απαραίτητα στο σεξ. Διατηρούν όμως την αγάπη και την οικειότητα μέσα σε ένα ζευγάρι.

Η ικανοποιητική σεξουαλική ζωή οδηγεί στην αύξηση της λίμπιντο. Όποια και αν είναι τα καθημερινά θέματα που προκύπτουν ή οι σημαντικές αλλαγές, όπως είναι η γέννηση του παιδιού, αλλάζουν τα δεδομένα αλλά δεν οδηγεί τους συντρόφους στο να εγκαταλείψουν εντελώς το σεξ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024