Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετράει το sexting ως απιστία;

Μετράει το sexting ως απιστία;

Η μόδα της εποχής που μπορεί να μην φτάσει ποτέ στη σωματική επαφή, ούτε καν στη face to face γνωριμία

To sexting είναι η λέξη που προκύπτει από το sex και το texting (μηνύματα). Τα social media είναι πλέον το ιδανικό ‘έδαφος’ για φλερτ, είτε σου αρέσει κάποιος είτε όχι, είτε έχεις σχέση είτε δηλώνεις single. Είναι εξάλλου πολύ πιο εύκολο να μιλήσεις σε κάποιον με τον οποίο δεν χρειάζεται να βγεις ραντεβού βιώνοντας την αμηχανία της πρώτης γνωριμίας. Επομένως, πολύ γρήγορα μπορείς να οδηγηθείς σε ανταλλαγή πικάντικων μηνυμάτων χωρίς να είναι παρεξηγήσιμο.

Είναι οκ να το κάνεις αν είσαι σε σχέση; Πόσο αθώα είναι η σκέτη ανταλλαγή μηνυμάτων με σεξουαλικό περιεχόμενο; Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί τόσο απλά και προφανώς δεν υπάρχει μόνο μία άποψη. Κάθε άνθρωπος βλέπει τις σχέσεις με διαφορετικό τρόπο και αυτό ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, το οικογενειακό και κοινωνικό υπόβαθρο αλλά και τη φάση ζωής που καθένας διανύει.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι απάντησε ο απλός κόσμος όταν ερωτήθη ώστε να αντιληφθούμε και τις διαφορετικές οπτικές.

Είναι το sexting απιστία;

‘Φυσικά. Το να γράφεις πρόστυχα μηνύματα σε κάποιον είναι εξίσου κακό με το να του τα κάνεις’, 27 χρονών

‘Ναι, γιατί απολαμβάνουν την αυτοπεποίθηση που τους δίνει και τους εξιτάρει το κρυφό, αγνοώντας τη συνείδησή τους που τους λέει ότι είναι κακό και θα πλήγωνε το σύντροφό τους αν το μάθαινε’, 23 χρονών

΄Είναι απιστία αν το κρατάς κρυφό από τον άλλο. Αν είναι όντως άκακο και ασήμαντο, πρέπει να το πεις στο σύντροφό σου. Τόσο απλό’, 26 χρονών

‘ Αν μιλάμε για μία φορά που ο άλλος έχει πιει ή είναι κάπως, τότε δεν θα με πείραζε. Αλλά καλό είναι να σκέφτεσαι προτού ενεργήσεις και τις αρνητικές συνέπειες.

‘Στην τελική, δεν κινδυνεύεις να νοσήσεις από αφροδίσια νοσήματα. Προτιμώ να δυσκολευτώ να ξεπεράσω το συναισθηματικό σοκ και όχι τον ιό του HIV,’

Είτε μιλάμε για σωματική απιστία, είτε για το απλό sexting, οι άνθρωποι το αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Άλλοι θα έφευγαν αμέσως από τη σχέση και δεν θα το συγχωρούσαν ποτέ, άλλοι θα το συζητούσαν προκειμένου να καταλάβουν, άλλοι είναι οκ αρκεί να το γνωρίζουν και άλλοι θα πληγώνονταν αλλά θα παρέμεναν με το σύντροφό τους.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024