Για τιμωρητικές και ρεβανσιστικές συμπεριφορές κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με αφορμή καταγγελίες για πιέσεις ώστε να μετακινηθούν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας πάνω από έναν χρόνο, καθώς ο θάνατος ασθενούς κατά τη διάρκεια εγχείρισης ρουτίνας έγινε «σήριαλ» που τελικά οδήγησε στο κλείσιμο των χειρουργείων λόγω επισφαλών συνθηκών λειτουργίας.

Αν και αρμόδια επιτροπή επιφορτίστηκε από το υπουργείο Υγείας τη διαλεύκανση της υπόθεσης μέχρι και σήμερα το λεγόμενα «πόρισμα της Επιτροπής Πέτρου» δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, θέλοντας να ενισχύσει την αξιοπιστία του συγκεκριμένου νοσοκομείου, έφτασε στο σημείο να χειρουργήσει ο ίδιος ασθενή.

Ούτε όμως κι αυτό ήταν αρκετό για να κοπάσει ο θόρυβος για την ασφάλεια των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου και ο «πόλεμος» συνεχίζεται όλο αυτό το διάστημα με ανταλλαγές «εμπρηστικών» δελτίων τύπου μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων και της διοίκησης του νοσοκομείου και ανταλλαγές μηνύσεων.

Οι εργαζόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας πραγματοποιούν κινητοποιήσεις κατά, όπως υποστηρίζουν, διώξεων συναδέλφων τους. Σύμφωνα με το Σωματείο στο στόχαστρο της διοίκησης έχει μπει η προϊσταμένη των χειρουργείων που είναι και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων.

«Εκδιώκεται από το χειρουργείο μετά από πιέσεις και απειλές που έχουν εκτοξευτεί σε βάρος της, επειδή αναδείκνυε τις ελλείψεις χειρουργικών υλικών, τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες των χειρουργείων», υποστηρίζουν οι συνάδελφοι της και επικαλούνται δήλωση του διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου ότι δεχόταν πιέσεις επί 9μήνου από τη διοίκηση του για «τιμωρητική» μετακίνηση της εν λόγω προϊσταμένης.

Σύμφωνα με το Σωματείο, η εν λόγω υπάλληλος έχει εμπειρία χειρουργείου 25 χρόνων. Γνωρίζει με ακρίβεια χιλιάδες εργαλεία και αναλώσιμα του χειρουργείου και συντέλεσε τα μέγιστα στο στήσιμο του χειρουργείου στο νέο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

«Πρόκειται για επικίνδυνη μετακίνηση  Προϊσταμένης με προσόντα, εμπειρία και  αποδεδειγμένη προσφορά αλλά και διάθεση για δουλειά. Πρόκειται επίσης για προκλητική συνδικαλιστική δίωξη, καθώς  η συγκεκριμένη προϊσταμένη του χειρουργείου είναι παράλληλα ένα δραστήριο και μαχητικό μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων, που πάνω από οκτώ χρόνια τώρα  αγωνίζεται σαν γραμματέας η αντιπρόεδρος για την ανάδειξη και την επίλυση προβλημάτων των εργαζομένων αλλά και του Νοσοκομείου» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Και προσθέτει ότι, «ο παράνομες κομματικές καθαιρέσεις προϊσταμένων συνεχίζονται. Καρατομήθηκε ο προϊστάμενος αιμοδοσίας, αποδυναμώνοντας σοβαρά τη λειτουργία του τμήματος  το οποίο για ένα χρόνο ήταν χωρίς γιατρό, με τον συγκεκριμένο προϊστάμενο να προσπαθεί ακόμα και πέρα από τις δυνάμεις του να ανταποκριθεί με επιτυχία».

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους επιδιώκοντας διάλογο με τη διοίκηση για την αποσυμφόρηση της κατάστασης.