Απάντηση στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς περί φαινομένων βίας σε βάρος του προσωπικού σε αυτό το νοσοκομείο, δίνει ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Θεόδωρος Ρεβενάκης, κατηγορώντας την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ για άνευ ορίων ανυποληψία.

«Η ανυποληψία της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχει όρια. Με σύμμαχο, αυτή τη φορά, μια παρέα βολεμένων, ισόβιων συνδικαλιστών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στοχοποιεί τους ψυχικά πάσχοντες, αναπαράγοντας φοβικά στερεότυπα, ταυτίζοντας την ψυχική νόσο με την επικινδυνότητα και νοσταλγώντας τους παλιούς ‘καλούς’ καιρούς του ασύλου, του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού» επισημαίνει ο κ. Ρεβενάκης.

«Επικίνδυνοι, δεν είναι οι ψυχικά πάσχοντες. Επικίνδυνοι είναι οι βολεμένοι. Αυτοί που ‘χρωστάνε’ στους εργολάβους, στα συνεργεία, στις απ’ ευθείας αναθέσεις, στις φαρμακευτικές εταιρείες, στα εξωσυμβατικά αναλώσιμα και σε κάθε είδους συμφέροντα. Αυτοί που βλέπουν το πάρτυ τους να τελειώνει. Αυτοί που με κάθε ευκαιρία δυσφημίζουν τις δημόσιες δομές υγείας και τους εργαζόμενους που μοχθούν για να κρατήσουν το Σύστημα όρθιο. Τους απαντάμε πως δεν θα κάνουμε πίσω, ούτε για να πάρουμε φόρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι ΠΟΕΔΗΝ και Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κιλκίς κατήγγειλαν χθες, Δευτέρα, τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βίας και κλοπών κατά του προσωπικού.

Ο κ. Ρεβενάκης συμπληρώνει ότι «οκτώ μόλις μέρες από την υπογραφή έξι ατομικών συμβάσεων προσωπικού φύλαξης και ενώ ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξωση των εργολάβων σε σίτιση και καθαριότητα, ‘εμφανίζονται’ πλημμελή μέτρα φύλαξης και κρούσματα κλοπών και παραβατικότητας».

Και καταλήγει αναφέροντας ότι μέσα στο τρίμηνο των καταγγελλόμενων συμβάντων, συνέβησαν και τα ακόλουθα: τοποθέτηση νέου διοικητή, πρόσληψη έξι φυλάκων με σύμβαση ΙΔΟΧ, διορισμός δύο ειδικών γιατρών, παράταση για ένα σχεδόν έτος της θητείας πέντε επικουρικών ειδικών γιατρών, διορισμός επτά ειδικευομένων, πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ, ενός ατόμου ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, προκήρυξη πέντε θέσεων ειδικών γιατρών έγκριση σκοπιμότητας από τον αναπληρωτή υπουργό, για επιχορήγηση από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 266.700 ευρώ, έναρξη εργασιών ανακαίνισης Ορθοπαιδικής Κλινικής, εξασφάλιση δωρεάς για την ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής, κ.α.