Οι ώρες που περνούν μαζί οι γονείς με τα παιδιά τους είναι πλέον λιγοστές, λόγω του φόρτου εργασίας που έχουν, γι’αυτό το λόγο πρέπει  να είναι και εποικοδομητικές και για τα παιδιά, αλλά και για τους γονείς. Μια από τις πιο βασικές δραστηριότητες που μπορούν να κάνουν οι γονείς με τα παιδιά τους είναι να παρακολουθήσουν μια ταινία. Υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες ταινίες με πλούσια μηνύματα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Γι’αυτό το λόγο λίγο πριν τελειώσει και αυτό το σαββατοκύριακο δώστε την ευκαιρία σε μία ταινία να σας ταξιδέψει και για να προετοιμαστείτε σωστά, ορίστε μερικές προτάσεις για ταινίες που μπορείτε να δείτε.

Jumanji

Με εντυπωσιακά για την εποχή του εφέ, ένα πρωτότυπο σενάριο (με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με μαγικές δυνάμεις που σκορπά το χάος σε μια αμερικάνικη κωμόπολη) και τον Robin Williams στο πρωταγωνιστικό ρόλο το Jumanji θεωρείτε μία από τις αγαπημένες οικογενειακές κωμωδίες του κοινού.

 

Τα χρονικά του Σπάιντεργουικ (The Spiderwick Chronicles)

Η οικογένεια Γκρέις εγκαταλείπει την Νέα Υόρκη και να εγκατασταθίσταται μόνιμα σε ένα αρχοντικό στην εξοχή. Μέχρι που μία μέρα ένα από τα παιδιά της οικογένειας βρίσκει ένα μυστηριώδες βιβλίο και αποφασίζει να το ανοίξει, αγνοώντας το σημείωμα που έχει απέξω. Και τότε αρχίζει η περιπέτεια.

 

 

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Η επανέκδοση της κλασσικής ιστορίας της Disney, με την Emma Watson,του Harry Potter, στον πρωταγωνιστικό ρόλο ήταν μία από τις μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς που πέρασε και άφησε το κοινό με αρκετά θετικά σχόλια.

 

Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται (Fantastic Beasts and where to find them)

Το σύμπαν του Harry Potter ξαναζωντανεύει μέσα από μια νέα ιστορία που μεταφέρει τους λάτρεις των ταινιών αυτή τη φορά στην Αμερική για μια νέα περιπέτεια. Τα «Φανταστικά Ζώα» κρύβουν έναν ολόκληρο κόσμο, με χαρακτηριστικά, κώδικες, ανθρώπους κι άλλα πλάσματα που έρχονται να συμπληρώσουν τα όσα ήδη ξέρετε από τις ιστορίες του Harry Potter.

 

Lost and Found

 

Όταν οι γονείς τους στέλνουν να περάσουν το καλοκαίρι σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί μαζί με τους θείους τους, δυο μικρά αδέρφια θα ξεκινήσουν ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού για να αποκαταστήσουν τη χαμένη περιουσία της οικογένειάς τους. Μια περιπέτεια γεμάτη μυστήριο ιδανική για βραδιές για όλη την οικογένεια.