Για μια μητέρα είναι στόχος το να μεγαλώσει ένα παιδί που θα είναι ειλικρινές και αξιόπιστο. Όλες ψάχνουν τον τρόπο ή τα τρικ που θα κάνουν αυτή την επιθυμία τους πραγματικότητα. Σε αυτό ήρθε να βοηθήσει μια νέα έρευνα του Harvard, η οποία αναφέρει τρόπους που πρέπει να μιλάνε οι γονείς στα παιδιά για την ειλικρίνεια και το ψέμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, είναι σημαντικό οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να είναι ειλικρινή και να τους μιλήσουν για το πόσο σημαντικό είναι να λένε την αλήθεια. Οι ερευνητές προτείνουν στους γονείς να υποσχεθούν και εκείνοι στα παιδιά τους ότι θα είναι ειλικρινείς μαζί τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης.

Επίσης αναφέρουν ότι οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν και να καταγράψουν τις συμπεριφορές που θέλουν να δημιουργήσουν στα παιδιά τους και να ξεκινήσουν να τις παρουσιάζουν και εκείνοι, ώστε τα παιδιά τους να έχουν ένα παράδειγμα που θα μπορούν να μιμηθούν.

Τέλος, επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό οι  γονείς να επιβραβεύουν τα παιδιά για την ειλικρίνειά τους, έτσι ώστε να καταλάβουν την σημασία της και να μην την θεωρούν δεδομένη.

Γράψτε το σχόλιο σας