Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυστικά για να μεγαλώσεις ένα ειλικρινές παιδί

Μυστικά για να μεγαλώσεις ένα ειλικρινές παιδί

Πώς θα ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να λένε την αλήθεια

Για μια μητέρα είναι στόχος το να μεγαλώσει ένα παιδί που θα είναι ειλικρινές και αξιόπιστο. Όλες ψάχνουν τον τρόπο ή τα τρικ που θα κάνουν αυτή την επιθυμία τους πραγματικότητα. Σε αυτό ήρθε να βοηθήσει μια νέα έρευνα του Harvard, η οποία αναφέρει τρόπους που πρέπει να μιλάνε οι γονείς στα παιδιά για την ειλικρίνεια και το ψέμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, είναι σημαντικό οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να είναι ειλικρινή και να τους μιλήσουν για το πόσο σημαντικό είναι να λένε την αλήθεια. Οι ερευνητές προτείνουν στους γονείς να υποσχεθούν και εκείνοι στα παιδιά τους ότι θα είναι ειλικρινείς μαζί τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης.

Επίσης αναφέρουν ότι οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν και να καταγράψουν τις συμπεριφορές που θέλουν να δημιουργήσουν στα παιδιά τους και να ξεκινήσουν να τις παρουσιάζουν και εκείνοι, ώστε τα παιδιά τους να έχουν ένα παράδειγμα που θα μπορούν να μιμηθούν.

Τέλος, επισημαίνουν ότι είναι σημαντικό οι  γονείς να επιβραβεύουν τα παιδιά για την ειλικρίνειά τους, έτσι ώστε να καταλάβουν την σημασία της και να μην την θεωρούν δεδομένη.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024